Hard werkend MVC’19 pakt verdiend punt

MAASBREE- De derby Helden – MVC’19 was een spannend duel, waar beide ploegen elkaar met veel inzet en faire middelen bestreden. De beide ploegen hielden elkaar in goed evenwicht. MVC’19 zal iets meer tevreden zijn met het punt dan Helden maar de 1-1 eindstand gaf de krachtsverhoudingen goed weer. Helden had een optisch overwicht maar MVC’19 de betere kansen.

MVC’19 probeerde Helden te bestrijden door compact te voetballen. De defensie, met Lano Engels weer in de gelederen, verdedigde fel, geconcentreerd en gaf nauwelijks kansen weg. De middenvelders Joost Hesen, Rodey Berben en Clim Moonen verrichtten hand- en spandiensten, terwijl Daan Peters een vrije rol had achter de aanvallers. De aanvallers Ron van den Kerkhof en Mike Peeters moesten het de Heldense defensie lastig maken. Een geslaagde tactiek. Helden had weliswaar een optisch veldoverwicht, maar kreeg zeker voor de rust weinig kansen. De Maasbreese spelers vochten als leeuwen en wonnen de persoonlijke duels. Er stond weer een hecht team in het veld dat voor elkaar wilde knokken. MVC’19 kwam in de 14e minuut op voorsprong. Frank Haenen bereikte na een balverovering Ron van den Kerkhof, die Mike Peeters de diepte in kon sturen. De 19-jarige spits passeerde Helden-goalie Nick Bouten fraai. Twee minuten later was Daan Peters op weg naar de 2-0, maar de Heldense keeper voorkwam een tweede Maasbreese treffer. Helden creëerde in de eerste helft geen grote kansen en bij een Heldense doelpoging stond MVC’19 doelman Stan Caris goed te keepen.

MVC’19 –doelman Stan Caris in hoofdrol bij een scrimmage in de derby tegen Helden. Foto: Math Geurts Fotografie.

Na rust verhoogde Helden de druk en MVC’19 verdedigde zich met kunst- en vliegwerk. MVC’19 had wat aan de kwetsbaarheid bij hoge ballen uit stilstaande situaties gedaan. Het bleef echter corners regenen. In de 75e minuut wist de ervaren Edwin Heuvelmans de sleutel te vinden om de Maasbreese kluis te openen. Zijn fraai genomen corner, de 11, e voor Helden, verdween in het Maasbreese doel. Een echt zondagsschot. MVC’19 leek rijp voor de sloop, maar de ploeg stroopte nog een maal de mouwen op en knokte zich terug in de wedstrijd. In de eindfase gingen beide elftallen, die zich volledig hadden gegeven, voor de winst. In de 92e minuut bracht de goed ingevallen Joris Timmermans de bal scherp voor het doel van Helden. Ron van den Kerkhof dacht de winnende treffer te gaan scoren, maar met een katachtige redding voorkwam de Heldense keeper Nick Bouten een treffer. Helden kreeg in de 94e minuut de kans om 2-1 te scoren, maar Ton Peeters zag zijn snoeihard schot gekeerd door MVC’19 doelman Stan Caris.

Na het eindsignaal werd het 1-1 gelijkspel door MVC’19 als een overwinning gevierd, terwijl Helden het gevoel had dat ze twee punten had verspeeld. MVC’19 streed met passie. Dat geeft zelfvertrouwen voor de komende wedstrijden. Komend weekend is vrij, vervolgens is het vastelaovend. Eerstvolgende wedstrijd is op zondag 10 maart in Maasbree tegen de ongeslagen koploper NWC Asten.