IVO profiteert van wisselvalligheid MVC’19

MAASBREE MVC’19 is een wispelturige diva Het ene moment een goed voetballende ploeg, het andere moment die het voetballen verleerd heeft. Een goede eerste helft werd gevolgd door een chaotische tweede helft. IVO, dat moest winnen, profiteerde van deze wisselvalligheid en won met 2-1.

Aan de lijst geblesseerden  konden Lano Engels, Daan Peters en Mike Peeters toegevoegd worden. Toch speelde MVC’19 niet slecht in de eerste helft. De achterhoede gaf nauwelijks kansen weg, terwijl op het viermansmiddenveld de taken aanvallend en defensief goed werden ingevuld. Aanvallend werden de nodige kansen geschapen. IVO leek niet te geloven aan handhaving, want de ploeg bakte er niets van. Het ontbrak aan strijdlust. MVC’19 was de betere ploeg voor de rust. In de 40e minuut brak de snelle Bart Houben de score open na een mooie pass van Jaap Bruijnen. In de resterende vijf minuten had MVC’19 de wedstrijd op slot kunnen gooien. Uit de vijf kansen hadden Rodey Berben, Joost Hesen, Ron van den Kerkhof en Bart Houben de voorsprong kunnen verdubbelen.  Ook redde IVO- keeper Job Heiligers enkele malen fraai.

Bart Houben(links) maakte eerste doelpunt voor MVC’19 1. Foto: Math Geurts Fotografie.

Na rust kantelde de wedstrijd. IVO ging meer met passie spelen. De ploeg groeide in de wedstrijd. MVC’19 ging mee in het powervoetbal. MVC’19 ging foutjes maken. IVO-trainer Eric Caasenbrood had een gouden hand met inbrengen van zijn wissels, terwijl MVC’19-trainer Erik van Rooij met zijn wissels onrust in zijn ploeg bracht. In de 55e minuut kreeg IVO een terechte strafschop wegens hands. Dick Louwhoff benutte de strafschop feilloos. De strijd werd feller. Scheidsrechter Ronnie Rutten trok zes gele kaarten, drie voor IVO en drie voor MVC’19. Het werd een kick en rushwedstrijd. Kersverse vader Rick Broekaart bracht IVO met een frommelgoal aan de leiding in de 75e minuut. De 2-1 voelde als een bevrijding voor IVO. Vervolgens was het een kwartier code rood in het Veldense strafschopgebied om die kostbare voorsprong te verdedigen. MVC’19 ging verbeten op jacht naar de gelijkmaker. Mede door uitblinker keeper Job Heiligers bleef IVO met kunst- en vliegwerk overeind.

Het verlies moet MVC’19 moet de ploeg zichzelf verwijten. De zevende plek was het eindstation van dit wisselvallige seizoen. IVO blijft derde klasser. Trainer Eric Caasenbrood kan met een gerust hart vertrekken, terwijl Grad Xhofleer volgend jaar IVO een derde klasser traint. MVC’19 speelt dinsdag 25 juni tegen eredivisieploeg VVV in het kader van het 100-jarig  bestaan. Komend seizoen staat MVC’19 onder leiding van trainer Tom van Bergen.