Terechte puntendeling in spannende derby

MAASBREEMVC’19 heeft in Maasbree de punten eerlijk verdeeld met aartsrivaal Baarlo. Voor de rust was Baarlo de betere ploeg, maar na de rust kwam MVC’19 sterk terug. Het 2-2 gelijkspel geeft de verhoudingen goed weer.

MVC’19 had donderdag in Liessel een ongelukkige 1-0 nederlaag geleden. In een zeer matige wedstrijd in Liessel waren de doelkansen op de vingers van een hand te tellen. Pas in de slotfase viel er wat te beleven. In de 82e minuut nam Clim Moonen een vrije trap, die de keeper van Liessel op hoofdhoogte door zijn vingers glippen. MVC’19 leek op een 1-0 voorsprong te komen, maar tot ieders verbazing keurde de talentvolle referee Wessel Timmers dit doelpunt voor vermeend buitenspel af. Twee minuten later besliste Luuk Engels de wedstrijd in Liessels voordeel. Eigenlijk had geen ploeg recht op de overwinning. Een wedstrijd om snel te vergeten.

De tegen Liessel uitgevallen Mike Peeters, Joost Hesen en Bart Crienen en de tegen Blerick uitgevallen Daan Peter waren door de medische staf wedstrijdfit gemaakt voor het duel tegen Baarlo. De eerste kans van de wedstrijd was voor Joost Hesen, maar zijn precieze schot in de eerste minuut werd fraai gestopt door Baarlokeeper Jeffrey Schouenberg. Baarlo moest winnen en was gretig op alle fronten. Mathijs de Vogel bezorgde de Maasbreese verdediging hoofdbrekens, terwijl de behendige Dennis van der Vinne en de Baarlose uitblinker Arman Melkonjan de beide Maasbreese flankverdedigers Clim Moonen en Frank Haenen vaak aftroefden in de duels. Na een mooie pass van Mathijs de Vogel kwam Dennis van der Vinnen vrij voor MVC’19 keeper Stan Caris te staan. Hij opende in de 12e minuut de score. MVC’19 had pas in de 28e minuut haar antwoord klaar. Met een verdekt schot verraste Daan Peters Baarlokeeper Jeffrey Schouenberg.  Baarlo was niet aangeslagen, want nog geen vier minuten later  stond de 2-1 op het scorebord voor de gasten. Armnan Melkonjan was Frank Haenen te slim af. De fraaie lob van de Baarlonaar was het doelpunt van de match. MVC’19 moest tot overmaat van ramp Daan Peters en Mike Peeters door blessures vervangen. Bart Houben en Willem Holthijsen kwamen in het veld. Baarlo ging verdiend met een 2-1 voorsprong rusten.

MVC’19-er Ron van den Kerkhof in een fel duel. Foto: Math Geurts fotografie.

Na de pauze kwam MVC’19 herboren uit de kleedkamer. De mouwen werden opgestroopt. In de 46e minuut zette de snelle invaller Bart Houben de turbo aan. Zin perfecte voorzet werd door Ron van den Kerkhof schitterend afgewerkt. Het schot ging echter tegen de paal. MVC’19 ging meer duels winnen, al kon je aan de ploeg zien dat de hitte en het lange seizoen in de benen begint te zitten.  De wedstrijd werd vinniger. De duels werden intensiever. De Maasbreese gelijkmaker hing meer in de lucht dan de drede Baarlose treffer. Tien minuten voor tijd kreeg MVC’19 na een overtreding in het Baarlose strafschopgebied een penalty. Aanvoerder Ron van den Kerkhof verzilverde dit buitenkansje. Gesloopt gingen beide ploegen de laatste tien minuten in. Alle spelers hadden zich 100% gegeven. Iedereen was blij met het eindsignaal. Na afloop bleef het nog lang en gezellig met de Baarlose voetbalvrienden in de Maasbreese kantine.

Baarlo moet nog flink aan de bak tegen Blerick op de slotdag. Alleen bij winst is Baarlo zeker van prolongatie van het 3e klasserschap. Baarlo hoopt in ieder geval dat MVC’19 in Velden tegen IVO voor de volle winst gaat. Deze week moet de medische staf van MVC’19 alle zeilen bijzetten om de spelers topfit aan de start te krijgen in Velden.