JO9-2g sluit succesvol seizoen in stijl af!

De JO9-2g mocht weer heel vroeg op bezoek in Wanssum voor de ‘kampioenswedstrijd’. Weersvoorspellingen en Buienradar werden vaak bekeken, in de hoop dat het niet te hard zou regenen.

Ondanks de tijd en het natte weer had het gehele team er enorm veel zin in.
De peptalk van de trainers in het kleedlokaal was duidelijk: zorg er voor dat je er samen een leuke wedstrijd van maakt! En een leuke maar vooral spannende wedstrijd werd het!

Met Milo die startte in het doel werd er afgetrapt. Al in een van de eerste aanvallen kwam de bal bij Stef. Zijn uithaal verdween via een tegenstander in het doel. De blijdschap in het veld was enorm. Wat een geweldige start!
Het spel vond daarna een tijd op de helft van Wanssum plaats. Sammy-Jo was zeer attent toen de bal bij haar terecht kwam. Na goed doorzetten kon ze de bal van dichtbij inschieten voor de 0-2!

Na een hoekschop van Stef die kort indribbelde, krulde hij met een mooi schot de bal in de verre hoek: 0-3!

De aanvallen van Wanssum waren in de eerste helft op één hand te tellen en strandden bijna allemaal door goed verdedigend werk van de achterhoede. Stef, Finley en met name Melle haalden veel ballen weg. Toch lukte het Wanssum om via een mooie voorzet de bal vrij bij de spits te krijgen die onhoudbaar hard en hoog inschoot voor het eerste thuisdoelpunt, de 1-3.

Omdat de kopjes niet gingen hangen en er goed doorgevoetbald werd, was de 1-4 al snel een feit. Na oppikken van de bal door Melle en direct daarna een goede voorzet op Jarno, mocht deze doorlopen en vrij inschieten.

Na een korte pauze waarbij Jarno onder de lat mocht, kwam Wanssum sterk terug. Al vrij snel maakten zij de 2-4. Hierna golfde het spel op en neer. Sam en Anouk waren sterk aan de zijkanten, maar jammer genoeg lukte het niet om tot aan de goal te komen. Ook een poging van Fenne strandde in de verdediging.

In de laatste fase laaide het Breetse vuur nog één keer op. Stef mocht vanaf eigen helft indribbelen. Na goed doorzetten langs de lijn en vervolgens naar binnen snijden, haalde hij mooi uit voor de beslissende 2-5.

Na het laatste fluitsignaal werd er terecht feest gevierd, want het kampioenschap was een feit! Na een verliespartij en een gelijkspel werden daarna alle wedstrijden gewonnen!

Niet alleen in de kleedkamer was het feest, maar ook op de 3-Sprong waar het team met muziek en een kampioenschaal in het zonnetje werd gezet!

Gefeliciteerd, trainers en spelers van JO9-2g!!!