Kansloze nederlaag MVC’19 tegen HVV Helmond

MVC’19 heeft op zondag 10 maart met 0-5 verloren van het hoog geklasseerde HVV Helmond. MVC’19 had geen schijn van kans tegen de individueel goed spelende Helmondenaren.

De eerste twintig minuten werd door MVC’19 nog aardig gevoetbald met in de 4e minuut een grote kans voor Mike Peeters maar de verdediging van HVV Helmond wist deze kans onschadelijk te maken. Daarna was het HVV Helmond dat de klok sloeg. Na een aantal aardige kansen aan Helmondse kant werd het in de 24e minuut 0-1 via een corner die door uitblinker Romano Schalks simpel werd binnengeschoten. Na de openingstreffer kregen beiden ploegen nog een kans maar beiden doelmannen wisten hun doel droog te houden. Met de hoop om de achterstand in de 2e helft nog om te buigen ging MVC’19 met een 0-1 achterstand de rust in.

Helaas was het tegendeel een feit, want MVC’19 werd in de 2e helft van het kastje naar de muur gespeeld. De scheidsrechter had nog niet gefloten voor het beginsignaal van de 2e helft of de 0-2 stond al op het scorebord. Wederom was het Romano Schalks die identiek als in de 1e helft via een corner simpel van dichtbij kon binnentikken. MVC’19 creëerde geen enkele kans en HVV Helmond kon simpel uitlopen naar een 0-5 einduitslag. MVC’19 verloor kansloos tegen HVV Helmond en is met nog negen wedstrijden te spelen de rode lantaarndrager met een behoorlijke achterstand op de naaste concurrenten.

Zondag 17 maart speelt MVC’19 een uitwedstrijd tegen Panningen dat de punten ook nog hard nodig heeft.

Auteur: Peter van Diepe