Koploper SC Irene troeft MVC’19 af

Op een goed bespeelbaar veld in Maasbree heeft ongeslagen koploper SC Irene hekkensluiter MVC’19 met 5-2 verslagen. De betere Tegelse ploeg troefde de hardwerkende Maasbreese ploeg af. Vooral de kansen die ontstonden door fouten in de Maasbreese defensie werden koelbloedig benut.

MVC’19 moest aantreden zonder de geblesseerde spelers Erik Schoof , Rodey Berben, Joris Timmermans en Daan Peters. De hele achterhoede van de Maasbreese ploeg was opnieuw geformeerd. Paul van den Kerkhof werd naar het middenveld doorgeschoven. Lange tijd hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, maar in twee minuten tijd sloegen de gasten genadeloos toe. In de 36e minuut werd een Tegelse vrije trap verkeerd beoordeeld door keeper Stan Caris en gaf Lano Engels zijn aanvaller te veel ruimte die vervolgens gemakkelijk kon scoren. In de hierop volgende Tegelse aanval werd de slag op het middenveld verloren, waarna een snelle Tegelse aanvaller eenvoudig de Maasbreese defensie het nakijken gaf. De twee doelpunten in de 36e en 37e minuut werden overigens gemaakt door Lars Curvers en Sierd Janssen. MVC’19 herpakte zich en knokte zich terug in de wedstrijd. In de 45e minuut wist Ron van den Kerkhof de Maasbreese aansluitingstreffer te maken. Met de 1-2 stand gingen de ploegen de rust in.

In de rust werden verdediger Lano Engels en aanvaller Bart Houben vervangen door de aanvallers Koen Boots en Mike Peeters. MVC’19 joeg op de gelijkmaker. Met kunst- en vliegwerk bleef SC Irene verdedigend overeind. Aanvallend hadden de gasten echter vlijmscherpe counters die in de 67e en 68e minuut leiden tot de genadeslag van MVC’19. Lars Curvers en Sierd Janssen straften Maasbreese fouten in de defensie genadeloos af. Het verzet van MVC’19 was gebroken. Mike Peeters zorgde nog wel voor 2-4 in de 70e minuut maar SC Irene kwam niet meer in de problemen. In de slotminuut bepaalde Adebowale Obaanlege de eindstand op 5-2 in Tegels voordeel. Overigens veel lof voor scheidsrechter Frank Bennneker die een goede wedstrijd floot.

MVC’19 moet de wonden gaan likken deze week, want komende zondag moet de Maasbreese ploeg naar medehekkensluiter Merefeldia in Nederweert. Dit is een wedstrijd die gewonnen moet worden.

Auteur: Mat Nellen