Koploper SHH te sterk voor MVC’19

Zondag 9 oktober heeft MVC’19 kansloos verloren van koploper SHH uit Herten. MVC’19 speelde een moeizame wedstrijd tegen een uitstekend SHH. In de tweede helft mochten Thijmen Albers en Luuk Peeters debuteren voor het 1e elftal.

Na de eerste twee competitiewedstrijden te hebben verloren wilde MVC’19 vandaag proberen van de hatelijke nul af te komen. Helaas stond na 5 minuten al de eerste tegengoal op het scorebord. Via een prachtige boogbal scoorde Sven Domburg de 1-0 voor SHH. MVC’19 herpakte zich snel en na 15 minuten werd een prachtige actie van Marco Daniels beloond met een doelpunt van Daan Peters die de 1-1 wist te scoren via een sublieme hakbal. Paul van den Kerkhof moest in de 8e minuut al het veld verlaten met een hamstringblessure en zal voorlopig niet inzetbaar zijn. Dit is voor MVC’19 een flinke aderlating.

SHH greep na de tegengoal het initiatief weer naar zich toe en via een snelle aanval over links kreeg Sven Domburg de gelegenheid om de 2-1 in te schieten. MVC’19 deed via een mooie aanval iets terug maar Rob Custers kwam net te kort om de 2-2 binnen te schieten. In de 34e minuut kreeg MVC’19 wederom een tegenslag te verwerken, omdat de uitstekend spelende spits Sven Domburg via een kopbal zijn derde goal wist te scoren. Na een paar kansen van SHH kreeg MVC’19 vlak voor rust nog een kans via een mooie voorzet van Erik Schoof op Marco Daniels die een teenlengte te kort kwam om de bal in het net te schieten. MVC’19 ging met een 3-1 achterstand de rust in.

Meteen na rust werd de 4-1 en 5-1 door SHH binnengeschoten en was de wedstijd gespeeld. Trainer Tom van Bergen liet de twee jeugdspelers Thijmen Albers en Luuk Peeters nog debuteren. Luuk verving de geblesseerd uitgevallen Daan Peters. Na de 5-1 kreeg SHH nog een paar grote kansen maar keeper Tim van Renselaar voorkwam een nog hogere uitslag. Na 3 wedstijden is MVC’19 nog steeds puntloos.

Komende zondag 16 oktober speelt MVC’19 thuis tegen het eveneens puntloos Oirschot Vooruit. Een belangrijke wedstrijd voor MVC’19 om de aansluiting onderaan niet te verliezen

Auteur: Peter van Diepe