Matige vertoning in Helmond

Auteur: Mat Nellen

HELMOND –  In Maasbree was MVC’19 – Helmondia een boeiende wedstrijd met aantrekkelijk voetbal, maar in Helmond viel er weinig te genieten. Risicoloos voetbal. De nul houden was heilig. Beide ploegen verdienden niet meer dan een punt.

Er waren weliswaar enkele hachelijke momenten voor beide doelen maar goede kansen waren op de vingers van een hand te tellen. De ploegen wilden wel, maar ze voetbalden plichtmatig. Vaak leek het erop, dat ze ruzie met de bal hadden. Helmondia had voor de pauze een overwicht.  De cornerverhouding was 6-0. De ploeg was alleen gevaarlijk uit corners en vrije trappen. MVC’19 doelman Stan Caris keepte foutloos en de MVC 19 defensie had het druk, maar kweet zich goed van haar taak. Aanvallend moest MVC’19 het hebben van spaarzame uitvallen. Het spel had veel gelijkheid met het spel van Oranje tegen Engeland.

Ron van den Kerkhof kwam niet tot scoren. Foto: Math Geurts Fotografie

Na de pauze kroop MVC’19 iets meer uit zijn schulp en kregen de Maasbreese spelers de beste kansen maar  ook zij hadden hun vizier niet op scherp staan. In de slotminuut raakte een Helmondia-speler zwaar geblesseerd . (Vermoedelijk gebroken neus).  Een wedstrijd om snel te vergeten.

Donderdag 29 maart (Witte Donderdag) komt IVO uit Velden op bezoek Een ploeg in vorm, die uit de degradatiezorgen wil komen. MVC’19 dat dan weer kan beschikken over Luuk Kempen snakt naar een overwinning. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Leave a Reply