Merefeldia profiteert van zwakte MVC’19

MAASBREE- Merefeldia heeft de zwakheden van MVC’19 bloot gelegd in het eerste duel na de winterstop. De 4-1 zege voor de gasten uit Nederweert was volkomen verdiend.

Trainer André Boessen had MVC’19 goed geanalyseerd. Merefeldia begon agressief en troefde MVC’19 vanaf de eerste minuut af op duelkracht. MVC’19 werd direct in de opbouw gestoord en aanvoerder Ron van den Kerkhof werd volledig geïsoleerd. En net als in Nederweert was Merefeldia gevaarlijk vanaf haar linkerflank met Gijs Wullems en de opkomende linkervleugelverdediger Rick Tullemans.

Ondanks dat MVC’19 de slag verloor op het middenveld kwam de ploeg, tegen de verhouding in, in de 20e minuut aan de leiding door een strak schot van Joost Hesen. Even later was het zelfs bijna 2 nul, echter Paul van den Kerkhof kopte de bal via de lat net over. Merefeldia wist dat MVC’19 bij standaardsituaties in de lucht kwetsbaar is. Vooral met goed getrapte corners en vrije trappen zorgden de gasten voor veel gevaar. In de 36e minuut nam linkspoot Rick Tullemans een perfecte vrije trap, die door Jeffrey Lutjens bij de tweede paal werd binnengetikt. Elke corner of vrije trap zorgde voor paniek in het Maasbreese strafschopgebied. MVC’19 haalde echter de rust met 1-1.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Gijs Wullems bracht Merefeldia via een standaardsituatie op een 2-1 voorsprong. MVC’19 kon hier aanvallend bijna niets tegenoverstellen al had de ploeg een keer pech toen, na een verre uittrap van MVC’19 –goalie Stan Caris, Ron van den Kerkhof vrij voor de Merefeldia-keeper Tim Linssen verscheen. Zijn mooi lobje belandde echter op de lat. Een Maasbrees doelpunt had misschien voor een ommekeer kunnen zorgen.Verder stelde MVC’19 aanvallend teleur met onder meer diverse slecht genomen corners. Dat deed Merefeldia beter. Het bleef bij treffers van Ivo de Bruijn in de 76e minuut en Jay Stals in de 89e minuut. Een terechte zege voor de gasten uit Nederweert.

MVC’19 zal aan haar zwakheden aanvallend en verdedigend moeten gaan werken. Het lijkt of het geloof en het vertrouwen volledig ontbreekt. Sinds half oktober 2018 heeft MVC’19 niet meer gewonnen en de ploeg moet oppassen niet verder in de negatieve spiraal terecht te komen. Deze kansloze nederlaag moet een wake-up call zijn. Een goed resultaat komend zondag in de derby tegen Helden kan wonderen verrichten.

Auteur: Mat Nellen