MVC ‘19 ondanks nederlaag tegen HBSV toch nacompetitie

Auteur: Theo Tielen

HOUT-BLERICK – MVC’19 heeft ondanks een 4-1 nederlaag tegen HBSV dankzij misstappen van Oranje Zwart en Baarlo toch op basis van een 3 e plaats in de eindstand een nacompetitieticket veroverd. MVC’19 krijgt de periodetitel van kampioen Mierlo-hout omdat de nummer 2 Budel de 2e periode heeft gewonnen, tegenstander HBSV wint de 3e periode en gaat dus ook naar de nacompetitie.

Wederom miste MVC’19 vele basiskrachten maar begon toch sterk aan de wedstrijd. Na ongeveer een kwartier was het toch HBSV dat op voorsprong kwam door Stan Hovens, die met een uithaal vanaf 25 meter scoorde. HBSV domineerde de wedstrijd maar toch kreeg MVC’19 een 100 % kans toen Ron Van den Kerkhof met een perfecte voorzet Daan Peters bereikte. Diens schot kon nog net gekeerd worden door HBSV-keeper Jules Peeters. Ook HBSV kreeg nog voor rust een goede kans op 2-0.

Ondanks nederlaag toch nacompetitie voor MVC’19–speler Clim Moonen. Foto: Math Geurts Fotografie.

Na rust werd het vrij snel 2-0 na geklungel in de MVC’19-verdediging. Toch bleef MVC’19 doorknokken en scoorden de rood-witten de  aansluitingstreffer toen Frank Haenen een corner van Daan Peters goed binnenkopte. HBSV bleef uitstekend voetballen. Tot overmaat van ramp moesten ook nog Bart Crienen en aanvoerder Ron Van den Kerkhof vanwege blessures gewisseld worden. HBSV liep uit naar 4-1 en zelfs target-man Willem Holthuijsen kon het tij niet keren. Verdiende nederlaag dus voor MVC’19.

Volgende week wacht de eerste wedstrijd van de nacompetitie uit tegen Berghem Sport. De winnaar gaat door en de verliezer is meteen uitgeschakeld. Hopelijk kan MVC’19 de gewonden nog een keer oplappen en voor een verassing zorgen in Brabant. Bij deze wil ik onze vrienden van Baarlo bedanken die door hun nederlaag MVC’19 een plaats in de nacompetitie bezorgd hebben. Nogmaals dank voor dit sportief gebaar.