MVC’19 1 – Rood Wit’62 1 0 – 0

Maasbree, 3 april 2016

Doelpuntloos gelijkspel in Maasbree

MVC’19 en Rood Wit ’62 hebben de punten gedeeld. Het was geen bloedeloze 0-0 wedstrijd, want beide ploegen kregen genoeg kansen, maar de keepers Sjors Lintjens (MVC’19) en Rob van Lieshout (Rood Wit’62) hielden met goede reddingen hun doel schoon.

Beide ploegen begonnen met aanvallende intenties aan de wedstrijd, maar de veel scorende Kevin van Kerkhof trof in de goed spelende MVC’19-verdediger Erik Schoof een lastige opponent, die hem de baas bleef.  De Helmondse  tweelingbroers  Chazid en Chafik Mezziani  waren handenbindertjes voor de Maasbreese defensie, die soeverein werd geleid door Paul van de Kerkhof. Op het middenveld hielden de ploegen  elkaar in evenwicht. Rob Custers en de niet helemaal fitte Ron van de Kerkhof  moesten optornen tegen een met veel inzet spelende Helmondse defensie.

160403-mvc19-roodwit-028

Scrimmage voor het MVC’19 doel met MVC’19 keeper Sjors Lintjens als winnaar.

In de 31e minuut leek Ron van de Kerkhof de score open te breken, maar doelman Rob van Lieshout wist een Maasbreese treffer te voorkomen. In de eerste minuut na rust ontstond  een scrimmage in de Helmondse doelmond. Er deden zich chaotische situaties op de doellijn voor, maar de MVC’19-spelers kregen de bal niet over de lijn. In de 56e minuut stuitte Ron van de Kerkhof weer  op keeper  Rob van Lieshout, die in de 81e minuut ook een afstandsschot van Willem Holthuijsen stopte. Rood Wit’62 . Invaller Mohammed Amezziane, , Mathijs van der Meijden en Jeffrey Aerts ondervonden, dat MVC’19 doelman Sjors Lintjens ook uit het goede keepershout is gesneden.

160403-mvc19-roodwit-026

MVC’19 topscorer Ron van de Kerkhof (links) kwam niet tot scoren.

Beide  ploegen verzuimden te scoren in dit sportief duel, dat uitstekend werd geleid door een debuterende 23-jarige scheidsrechter uit Uden. Komende zondag is MVC’19 vrij, omdat de wedstrijd tegen Oranje Zwart niet doorgaat.