MVC’19 1 – SJVV 1 0 – 2

Maasbree, 27 Maart 2016

Beter uitgeslapen SJVV wint in Maasbree

SJVV kwam uitgeslapen aan de start. De ploeg uit de Deurnese St. Jozefparochie overtroefde een zeer matig spelend MVC’19 op alle fronten. Het was dan ook niet verwonderlijk, dat SJVV in de 8e minuut door Thijs Matheij  verdiend op 1-0 kwam. MVC’19 kreeg nauwelijks kansen. Pas in de 33e minuut kreeg Ron van de Kerkhof de eerste Maasbreese kans, maar zijn schot werd geblokt. MVC’19 voetbalde onherkenbaar.

160328-mvc19-sjvv-022

Mooie redding MVC’19 keeper Sjors Lintjens.

Na de pauze probeerde MVC’19 zich te herstellen en drong SJVV terug en had de sterk ingevallen Rob Custers kans op de gelijkmaker, maar hij werd in het strafschopgebied gestuit door de hechte SJVV-defensie. In de 65e minuut kreeg MVC’19 de genadeklap. Vanaf het middenveld speelde Willem Holthuijsen de bal onnodig terug op keeper Sjors Lintjens, die met pijn en moeite de door de wind opgejaagde bal via de paal uit het doel kon trappen. Een toegesnelde SJVV= speler werd vervolgens neergelegd door Willem Holthuijsen. De toegekende strafschop werd  door Jeffrey van de Morel koelbloedig  benut. Deze  schok kwam de Maasbreese ploeg niet meer te boven. Futloos werden de negentig minuten door MVC’19  volgemaakt.

Hoewel de Maasbreese ploeg op de 4e plaats staat, heeft MVC’19 nog minimaal twee zeges nodig om zich te handhaven  inde 3e klasse C, waar iedereen  van iedereen kan winnen. Komende zondag moet MVC’19  winnen om wat rustiger adem te kunnen halen. De ploeg zal als team uit deze vormcrisis te komen.