MVC’19 beslist duel tegen Liessel in twee minuten

Derde klasser MVC’19 heeft zondag 24 oktober zijn minste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Toch werd Liessel in een matig duel met 3-1 verslagen. De ongeslagen koploper uit de 3e klasse C sloeg genadeloos toe in de 58e en 59e minuut.

In de 58e minuut weet aanvoerder Ron van den Kerkhof Bart Crienen in scoringspositie te brengen, die fraai afrondt en de 2-1 maakt. Nog geen minuut later weet Joost Hesen, een der uitblinkers aan MVC’19 zijde, de spelmaker Marco Daniels in stelling te brengen die met een wonderschone stiftbal de Liessel doelman Jurgen Maas verschalkt. Deze 3-1 achterstand kwam Liessel niet meer te boven. In de slotfase kreeg MVC’19 nog een paar kansen om de score te verhogen maar deze keer werden ze niet verzilverd.

Luchtduel Clim Moonen en Yannick Muysenberg in de wedstrijd MVC’19-Liessel. Foto: Math Geurts Fotografie

Overigens moest MVC’19 in de beginfase improviseren, toen Mike Peeters in de warming up moest afhaken. Hij werd vervangen door Jort Nijssen. Na 16 minuten viel ook nog Joris Timmermans uit. Dennis Bouten werd zijn vervanger. De eerste kans was nog voor Liessel, maar in de 11e minuut opende MVC’19 de score. Aan de wieg van deze treffer stond MVC’19 keeper Tim van Renselaar die met zijn verre ingooi Paul van den Kerkhof wist te bereiken, die vervolgens de bal in de voeten van Marco Daniels speelde, die met een fraaie voorzet Jort Nijssen in staat stelde om de 1-0 te scoren. Vervolgens voorkwamen Joost Hesen en doelman Tim van Renselaar door resoluut ingrijpen dat Liessel voor de rust nog de gelijkmaker kon scoren. Die gelijkmaker viel wel in de 51e minuut, toen Stan Smits fraai scoorde. Liessel kreeg nog een dikke kans, totdat MVC’19 in twee minuten het duel op slot gooide.

MVC’19 moet komende zondag 31 oktober op bezoek bij het altijd lastige FCV in ’t Ven, die gemotiveerd zullen zijn om de Maasbreese koploper beentje te lichten.