MVC’19 blijft ongeslagen

MAASBREE- MVC’19 en IVO hebben fel, maar sportief om de punten gestreden. Door de felle zon en de verraderlijke wind was het niet gemakkelijk voetballen in Maasbree. Uiteindelijk won MVC’19 verdiend met 2-1, al was het in de slotfase nog bijzonder spannend.

De strak leidende scheidsrechter Theo Bruekers deelde vier gele kaarten uit. Terechte gele kaarten. Ook de rode kaart voor Sjuul Heijigers (IVO) wegens natrappen was gegrond. Beide ploegen pasten zich goed aan op de onverwachte capriolen van de bal. Vooral ballen door de lucht waren een speelbal voor de wind. In de beginfase hielden de teams elkaar goed in evenwicht en de schaarse kansen werden door de defensies onschadelijk gemaakt. Ook lieten de keepers Stan Caris (MVC’19) en Rob Kuijpers (IVO) zien, dat ze hun vak goed beheersen. Na 25 minuten kwam MVC’19 echter aan de leiding. Bij een scrimmage voor het IVO-doel schoot Joris Timmermans op doel. Deze inzet werd door Lowie Verbeek, die op de doellijn stond, in eigen doel gewerkt. MVC’19, dat weer zeer compact speelde, bleef de aanval zoeken. In de 33e minuut werd door Daan Peters een mooie Maasbreese aanval opgezet. Rob Custers legde de bal vervolgens panklaar neer voor Ron van den Kerkhof, die zijn reputatie als afmaker weer waarmaakte. MVC’19 ging met een 2-0 voorsprong rusten.

MVC-er Rob Custers was vaak een kwelgeest voor de IVO-defensie. Foto: Math Geurts Fotografie.

IVO kwam herboren uit de kleedkamer. Trainer Eric Caasenbrood had wat mutaties aangebracht en aan de hand van spelbepaler Rick Verbeek ging IVO de slag aan met MVC’19 op het middenveld. De Maasbreese ploeg verloor een beetje de grip op de wedstrijd, al bleven de Maasbreese aanvallers zeer gevaarlijk bij de counters. Bij MVC’19 werd de geblesseerde Joris Timmermans vervangen door Mike Peeters, die goed inviel. Toen IVO vanaf de 74e minuut met tien man verder moest, had MVC’19 de wedstrijd op slot moeten gooien. De Veldense rode kaart werkte echter verlammend op de Maasbreese ploeg. IVO ging meer opportunistisch spelen en kreeg in de 79e minuut de beloning. Rick Verbeek scoorde uit een strafschop. IVO drong fel aan op een gelijkspel maar MVC’19 kreeg de beste kansen. Zowel Ron van den Kerkhof als Rob Custers verzuimden echter de trekker over te halen. In de ultieme slotfase werden de verdedigers Job Peeters en Erik Schoofs aan Maasbreese zijde ingebracht. MVC’19 hield met kunst- en vliegwerk stand.

Volgende week gaat MVC’19 op bezoek bij Oranje Zwart in Helmond. Deze wedstrijd wordt op het terrein van HVV Helmond gespeeld.