MVC’19 bovenliggende partij in derby met Baarlo

MVC’19 heeft een verdiende ruime 3-0 overwinning behaald op Baarlo. De doelpunten vielen pas na rust en met drie mooie assists had Bart Crienen een belangrijk aandeel in de winst.

MVC’19 en Baarlo begonnen slordig aan deze derby maar desondanks kregen beide teams een goede mogelijkheid voor de openingstreffer. Er werd echter niet gescoord. Na 10 minuten nam MVC’19 het initiatief en speelde verzorgd voetbal waarin spits Ron van den Kerkhof en de snelle vleugelspelers Joris Timmermans en Rob Custers veelvuldig betrokken werden. Dit leidde tot diverse gevaarlijke situaties in het strafschopgebied van Baarlo. MVC’19 miste in de eerste helft echter net de scherpte om de verdiende openingstreffer te maken. Baarlo kon hier weinig tegenover stellen omdat het middenveld in handen van MVC’19 was, wat de hele wedstrijd zo zou blijven.

Marco Daniëls troefde Baarlose spelers af. Foto: Math Geurts Fotografie.

Na de rust kwam Baarlo iets beter uit de startblokken maar het was MVC’19 dat de verdiende openingstreffer maakte. Paul van den Kerkhof onderschepte een Baarlose aanval waarna Bart Crienen met een voortreffelijke pass door het midden Marco Daniels in stelling bracht. De Maasbreese spelmaker rondDe koelbloedig af. Vijf minuten later was het weer raak toen Bart Crienen in een snelle counter Rob Custers in stelling bracht, die beheerst het tweede doelpunt aantekende. Baarlo gaf zich nog niet verloren en drong wat feller aan richting het Maasbreese doel. Enkele goed genomen corners en vrije trappen zorgden voor dreiging in het 16 meter gebied maar echte kansen werden niet gecreëerd. Het was invaller Mike Peeters die in de slotfase met een mooie treffer de derby definitief besliste in het voordeel van MVC’19. Aangever was wederom Bart Crienen die met drie assists een belangrijk aandeel had in de winst van MVC’19. Enkele minuten voor tijd nog een mooi moment voor MVC’19. De 17 jarige Jort Nijssen maakte zijn debuut in het vaandel team en kon zodoende volop meegenieten in de derby winst.