MVC’19 doet goede zaken tegen MULO

Auteur: Mat Nellen

MAASBREE –  MVC ’19 heeft goede zaken gedaan in de 3e periode door concurrent Mulo met 2-1 te verslaan. In een gelijk opgaande wedstrijd tussen  twee voetballende ploegen trok MVC’19  aan het langste eind. Er hadden meer doelpunten kunnen vallen, maar beide ploegen misten opgelegde kansen

MVC’19 schoot uit de startblokken. Mulo werd onder druk gezet. Na vijf minuten was het raak. Daan Peters nam een vrije trap perfect en Ron van den Kerkhof rondde als vanouds af. Mulo was even aangeslagen en had geluk dat twee minuten later MVC’19 in scorende positie miste. Vervolgens wist de goed voetballende Helmondse ploeg een veldoverwicht op te bouwen, maar de Maasbreese defensie bleef overeind, al gaf de ploeg wat al te gemakkelijk corners werd. Op een goed veld ontspon zich een boeiend sportief voetbalgevecht. Mulo kon haar veldoverwicht niet in doelpunten omzetten. MVC’19 was zelfs dicht bij een tweede doelpunt, maar Daan Peters en Joris Timmermans waren in de afronding niet gelukkig. MVC’19 ging met een 1-0 voorsprong rusten.

Bart Crienen scoorde de winnende treffer. Foto: Math Geurts Fotografie

In de tweede helft werd het een slijtageslag onder zomerse omstandigheden. Op een gegeven moment bracht Mulo 3 verse krachten, terwijl MVC’19 gedurende het tweede bedrijf de uitblinkende Clim Moonen, de hardwerkende verdediger Erik Schoof en gevaarlijke aanvaller Joris Timmermans liet vervangen door Jaap Bruijnen, Wouter Holthuysen en Mike Peeters. Het spelbeeld veranderde niet veel. MULO  bleef jagen op de gelijkmaker en MVC’19 kon snel omschakelen van compact verdedigen naar gedoseerd aanvallen. De Maasbreese speldenprikken hadden resultaat. In de 70 e minuut wist MVC’19 de voorsprong te verdubbelen. Een aanval over meerdere schijven  werd door Joris Timmermans  doorgeleid naar de opkomende middenvelder Bart Crienen, die keeper Jaap Janssen kansloos liet 2-0. MVC’19 leek op rozen te zitten, maar Mulo scoorde in de 73 minuut de 2-1. Roel Merkx wist MVC’19 doelman Stan Caris te verrassen. In de slotfase ging zelfs keeper Jaap Janssen van Mulo mee naar voren. Dat leverde zelf een kans voor hem op, maar MVC’19 hield stand. Invaller Mike Peeters had nog kans op de 3-1, maar zijn kopbal ging naast het doel.

Een zwaarbevochte overwinning van MVC’19. De absolute uitblinker was scheidsrechter Lange, die in de geest van de wedstrijd floot en die de beide assistent-scheidsrechters complimenteerde voor hun assistentie. MVC’19 kan zich nu gaan opmaken voor het duel in Budel tegen de nummer 2 uit de 3e klasse C. Zet MVC’19 haar zegereeks voort?