MVC’19 geeft IVO geen kans

Derde klasser MVC’19 heeft zondag 28 november een ruime 5-1 zege op IVO uit Velden behaald. Vooral in de tweede helft werd IVO van de grasmat gespeeld.

MVC’19 begon zeer overtuigend aan de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut toonde de Maasbreese  ploeg zich zeer gretig. De ene na de andere aanval werd opgezet. Spelmaker Marco Daniëls was in topvorm en met kunst- en vliegwerk hield IVO de schade beperkt. Joris Timmermans, Mike Peeters, Bart Crienen en Marco Daniëls stuitten op de IVO-keeper of hadden hun vizier nog niet helemaal scherp gesteld. In de 33e minuut wist Marco Daniëls Ron van den Kerkhof in scorende positie te brengen die de bal mooi binnentikte. IVO omzeilde in de 36e minuut de buitenspelval, waardoor Willem Heijnen de  gelijkmaker maakte. MVC’19 stelde echter voor rust al orde op zaken. De ingevallen Rob Custers maakte na een prachtige voorzet van Marco Daniëls in de 43e minuut de 2-1.

Na de pauze  werd het echt een eenzijdige wedstrijd. Binnen twee minuten gooide MVC’19 de wedstrijd helemaal op slot. In de 55e minuut kreeg een mooie combinatie tussen Marco Daniëls en Rob Custers een terechte beloning met een tweede treffer van Rob Custers. In de 56e minuut maakt Joris Timmermans die gelanceerd werd door Ron van den Kerkhof na een mooie rush de 4-1. Behoudens een vrije trap van Rick Verbeek in de 60e minuut komt IVO in de tweede helft niet meer in het spel voor. Het slotakkoord kwam in de 68e minuut van Ron van den Kerkhof. De ingevallen Daan Peters is de aangever en de Maasbreese aanvoerder bepaalt de eindstand op 5-1. MVC’19 verstevigde de koppositie.

Normaal gesproken wordt zondag 5 december Haelen- MVC’19 gespeeld, maar daarover wordt deze week beslist in de Tweede Kamer als hopelijk het verbod om te trainen in de avonduren wordt opgeheven.