Update coronamaatregelen jeugdafdeling

 

De situatie in de ziekenhuizen is momenteel zo ernstig dat het kabinet afgelopen vrijdag heeft besloten om verdere maatregelen tegen het COVID-19-virus te nemen. De maatregelen raken de samenleving en het amateurvoetbal wederom hard en hebben daardoor ook gevolgen voor MVC’19.

De nieuwe maatregelen ( link ) gaan zondag 28 november in en deze gelden tot en met 18 december 2021. Voor de sport is de meest in het oog springende maatregel is dat het sportpark vanaf vandaag tussen 17.00-05.00u is gesloten. Georganiseerd buiten sporten op de sportaccommodatie is dan dus niet toegestaan. Voor de publieke binnenruimtes, zoals sportkantines, kleedkamers en toiletten, is daarnaast een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar. Verder zijn de eerder bekend gesteld maatregelen (zie bijlage) met betrekking tot het coronatoegangsbewijs en het voetballen zonder publiek nog altijd van toepassing.

>>> De jeugdafdeling van MVC’19 ziet zich daarom genoodzaakt alle trainingen voor de jeugd in de avond op het sportpark per onmiddellijke ingang te annuleren voor de komende drie weken. <<<

Deze nieuwe maatregelen roepen natuurlijk veel vragen op. Jammer genoeg hebben wij ook niet alle antwoorden. Daarom volgen wij de ontwikkelingen in de Tweede Kamer op de voet en wachten verder berichtgeving van de KNVB af. Wij houden jullie hiervan op de hoogte. Daarnaast begrijpen wij uiteraard dat dit voor iedereen vervelend is, maar met z’n allen zullen wij wederom onze verantwoordelijkheid moeten nemen in het bestrijden van het virus.

Met sportieve groet,
Erik de Brouwer
Jeugdbestuur

Leave a Reply