MVC’19 krijgt voetballes van Brabantia

Zondag 26 maart heeft MVC’19 de grootste nederlaag in de clubhistorie moeten verwerken. In Eindhoven werd met maar liefst 9-0 verloren van titelkandidaat Brabantia. MVC’19 werd op alle fronten afgetroefd en achteraf mocht MVC’19 nog blij zijn dat niet de dubbele cijfers op het scorebord zijn gekomen.

Na 2 minuten had de 1-0 al op het scorebord kunnen staan, maar ditmaal stond de paal nog in de weg. Na 10 minuten had Brabantia al drie behoorlijke kansen gekregen maar nog niet het net kunnen vinden. In de 12e minuut kreeg MVC’19 haar grootste kans via een mooie voorzet van Paul van den Kerkhof op zijn broer Ron van den Kerkhof die net langs schoot. In de 19e minuut kwam Brabantia op 1-0. MVC’19 kreeg nog via Juul Albers een kans maar zijn schot ging langs.Tussen de 30e en de 37e minuut kwam Brabantia maar liefst viermaal tot scoren en werd de ruststand van 5-0 bereikt. Na de rust scoorde Brabantia nog viermaal en door een buitenspelgoal en een knappe actie van keeper Rick van der Zee lukte het Brabantia niet om de tiende goal te scoren.

Deze wedstrijd maar heel snel vergeten en snel de focus op de belangrijke wedstijd van komende zondag 2 april tegen hekkensluiter Rood Wit Veldhoven

Auteur: Peter van Diepe