MVC’19 verliest van de hekkensluiter en staat nu zelf laatste

Op zondag 2 april had MVC’19 het aan zichzelf te wijten dat onnodig werd verloren van rode lantaarndrager Rood Wit Veldhoven. Slordig balverlies en een fout van de keeper werden MVC’19 fataal.

In een rechtstreekse titanenstrijd voor de laatste plek in de 2e klasse E heeft Rood Wit Veldhoven aan het langste eind getrokken. In het eerste kwartier ging de wedstrijd nog gelijk op. Na 18 minuten bereikte een verre doeltrap van Rick van der Zee onze spits Ron van den Kerkhof die bal net langs schoot. Rond de 30e minuut waren er weer twee kansen van MVC’19 die helaas onbenut bleven. Vlak na deze twee kansen werd de bal op het middenveld verloren en kreeg Loek Pardoel een niet te missen kans, waardoor de 0-1 op het scorebord kwam. In de 34e minuut werd een forse tackel van Daan Verbeek op Marco Daniels bestraft met een rode kaart. Rood Wit Veldhoven moest verder met 10 man. MVC’19 nam het heft in handen maar scoorde niet meer voor de rust.

Na de rust werd door MVC’19 flink druk gezet en kwam het in de 60e minuut geheel verdient op gelijke hoogte na een voorzet van Mike Peeters op Ron van den Kerkhof die mooi de bal binnen kon schieten. Het was wachten op de 2e treffer van MVC’19. Bart Crienen was nog heel dichtbij nadat hij tegen de binnenkant van de paal had geschoten. In de 67e minuut sloeg het noodlot toe toen keeper Rick van der Zee de bal verspeelde en Jordan Evers de bal simpel in het lege doel kon schieten. MVC’19 probeerde nog de gelijkmaker te forceren maar helaas kregen ze geen echte doelpogingen meer en werd het vlak voor tijd zelfs nog 1-3 voor Rood Wit Veldhoven. MVC’19 zal directe degradatie nog nauwelijks kunnen ontlopen.

Op 16 april speelt MVC’19 de moeilijke uitwedstrijd tegen titelkandidaat VV Valkenswaard.

Auteur: Peter van Diepen