MVC’19 leeft nog na winst op Melderslo

MVC’19 heeft zondag 21 april de degradatiekraker tegen Melderslo met 1-0 gewonnen. In de spannende wedstrijd eindigen beiden teams met 10 man. Door deze overwinning kan MVC’19 nog rechtstreekse degradatie voorkomen en is de nacompetitie zeer waarschijnlijk nog het hoogst haalbare.

Aan het begin van de wedstrijd kreeg vooral Melderslo de kansen. Twee keer ging de bal langs het doel en een keer werd de bal door de uitstekend keepende Rick van der Zee onschadelijk gemaakt. In de 25e minuut kon MVC’19 haar eerste kans noteren. Een kopbal van Mike Peeters kwam voor de voeten van Bart Crienen die maar net langs schoot. Tien minuten later moest Rick van der Zee weer corrigerend optreden met een prachtige save. Al met al een boeiende eerste helft, waarbij Melderslo de meeste aanspraak maakte op een doelpunt. MVC’19 was sterk aan de bal maar moet wel meer tot scoringskansen komen. Dat was dan ook de opdracht van trainer Roel Verberk voor de tweede helft.

MVC’19 en Melderslo stonden koud weer in het veld of Bart Crienen kreeg een dot van een kans maar keeper Dick van de Lisdonk wist de bal net onder de lat weg te tikken. De aansluitende corner door Bart Crienen werd door Daan Peters net langs geschoten. Na 10 minuten was het Melderslo dat weer een grote kans kreeg en wederom was Rick van der Zee een sta in de weg. Na een uur spelen kreeg Mike Peeters nog een grote kans maar hij wist het net niet te vinden. In de 70e minuut was het dan eindelijk raak voor MVC’19. Met een mooie voorzet wist de net ingevallen Luuk Peeters Joris Timmermans te bereiken die de bal met een beetje geluk kon binnenschieten. Het was voor Joris Timmermans een mooie revanche voor de gele kaart die hij net voor deze actie had ontvangen. In het laatste kwartier werd het spel grimmiger en moest scheidsrechter Cornelissen een paar gele kaarten uitdelen en kregen Bart Theeuwen van Melderslo en Joris Timmermans een rode prent. Beiden rode kaarten waren discutabel. MVC’19 kon gelukkig de wedstrijd uitspelen zonder dat het nog een tegendoelpunt moest incasseren.

Door deze overwinning heeft MVC’19 nog altijd kans om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Het is onderaan in de 3e Klasse C erg spannend, waarbij nog 8 ploegen kunnen degraderen of zich via de nacompetitie veilig moeten spelen. Tussen de nummer 7 Excellent en nummer 14 MVC’19 zit 9 punten verschil met nog 12 punten te behalen.

Op vrijdag 26 april speelt MVC’19 een uitwedstrijd tegen Sparta’18.

Auteur: Peter van Diepe