MVC’19 maakt het koploper SHH knap lastig

Zondag 5 maart heeft MVC’19 met 2-1 verloren van koploper SHH uit Herten. Na een half uur stond MVC’19 met 2-0 achter maar op basis van passie, strijd en beleving was uiteindelijk een gelijkspel zeker terecht geweest. De koploper kroop uiteindelijk dan ook door het oog van de naald.

Aan het begin van de wedstrijd nam SHH het heft in handen en ging het flink in de aanval. In de 6e minuut was het al raak via een prachtige boogbal van de spits Sven Domburg die doelman Rick van der Zee verschalkte. In de 26e minuut kon MVC’19 de eerste keer gevaarlijk worden via Jort Nijssen en Marco Daniels die Ron van den Kerkhof in stelling bracht. In de daaropvolgende tegenaanval van SHH was het voor de bezoekers weer raak. Dit keer was het Roel van Melick die een prachtig doelpunt op zijn naam schreef. Vlak voor rust kreeg Rob Custers nog een kans om de aansluitingstreffer te maken maar hij faalde in de afronding. MVC’19 ging met een 0-2 achterstand de rust in.

Meteen na de rust kreeg Marco Daniels een vrije trap vanaf 20 meter. Hij schoot de bal op magnifieke wijze boven in de kruising en de aansluitingstreffer was een feit.

Vanaf dat moment nam MVC’19 het heft in handen en ging het op zoek naar de gelijkmaker. De uitstekende doelman Rick van der Zee moest wel nog tweemaal corrigerend optreden om nog een tegendoelpunt te voorkomen. In de laatste tien minuten was het nog één ploeg die wilde voetballen. MVC’19 ging voor de gelijkmaker en kreeg nog drie dikke kansen, waarbij de laatste in de 90e minuut nog bijna een gelijkspel had opgeleverd. Het schot van Marco Daniels werd door de keeper van SHH uitstekend tegengehouden. MVC’19 kan met tevredenheid terugkijken, maar uiteindelijk helaas wel zonder punten. Dit moet MVC’19 zeker een goed vertrouwen geven voor de komende wedstrijden. MVC’19 geeft zich nog niet gewonnen en zal er alles aan doen om zich nog te handhaven in de 2e klasse.

Komende zondag speelt MVC’19 de belangrijke uitwedstrijd tegen Oirschot Vooruit waar thuis gelijk tegen is gespeeld.

Auteur: Peter van Diepe
Video: Kim Crienen

Leave a Reply