Strijdend MVC’19 pakt driepunter tegen RPC

Zondag 26 februari heeft MVC’19 met 2-1 gewonnen van middenmoter RPC uit Eindhoven. De wedstrijd begon een kwartier later omdat keeper Tim van Renselaar uitviel tijdens de warming-up en invaller Rick van der Zee nog op de terugweg was met het 2e elftal. Ondanks de verlate start begon MVC’19 goed aan de wedstrijd en bleef het goed overeind. Er moest wel veel strijd geleverd worden om de drie punten uiteindelijk over de streep te trekken.

In het eerste kwartier ging het spel op en neer en kregen beiden elftallen op het zwaar bespeelbaar veld kleine kansen maar telkens was de keeper een sta-in-de-weg. Na 26 minuten werd Ron van den Kerkhof in stelling gebracht door keeper Rick van der Zee die met een verre uittrap Ron bereikte die simpel de 1-0 kon intikken.

Na een half uur kreeg RPC een grote kans maar Yannick Muysenberg was net op tijd om de bal weg te schieten voordat de spits van RPC gevaarlijk kon worden. Na 36 minuten werd een grote fout van de keeper van RPC door Rob Custers afgestraft en kwam MVC’19 op 2-0.

Na nog een mooie aanval van MVC’19, die helaas niet met een doelpunt kon worden beloond, ging MVC’19 met 2-0 de rust in. Meteen na de rust kreeg RPC uit een corner een grote kans maar Joost Hesen stond op de goede plek om de bal weg te koppen. In de 56e minuut had MVC’19 op 3-0 moeten komen maar het schot van Mike Peeters werd prima gestopt door de keeper van RPC. De Eindhovenaren gingen flink in de aanval om de aansluitingstreffer te maken. In de 65e minuut lukte dat door Mark Werts die van dichtbij de bal hoog in het doel schoot. MVC’19 bleef hard werken en had in de 81e minuut op 3-1 moeten komen, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt van Ron van de Kerkhof onterecht af voor buitenspel.

In de 82e minuut werd bijna de gelijkmaker ingeschoten maar de bal belandde gelukkig voor MVC’19 op de paal. Na negentig minuten floot de scheidsrechter af en kon MVC’19 eindelijk weer een keer juichen voor een overwinning.

Komende zondag speelt MVC’19 thuis tegen koploper SHH uit Herten.

Auteur: Peter van Diepe