MVC’19 maakt het titelkandidaat Bruheze nog knap lastig

MVC’19 heeft op zondag 10 december met 2-1 verloren van Bruheze. In de eerste helft was Bruheze heer en meester en had het met 4-0 voor moeten staan. In de tweede helft kwam een herboren MVC’19 nog knap terug en waren er nog verschillende mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. Uiteindelijk was het op basis van 90 minuten terecht dat Bruheze had gewonnen. MVC’19 gaat door de overwinning van SV United als hekkensluiter de winterstop in.

Al meteen na het fluitsignaal was duidelijk dat Bruheze iets aan het doelpuntensaldo wilde doen. Toch kreeg MVC’19 via Luuk Peeters de eerste kans van de wedstijd, maar de keeper stond goed opgesteld. Daarna was het Bruheze wat de klok sloeg. Een snelle combinatie van Bruheze leidde in de 10e minuut tot het eerste doelpunt van Johan van Lierop. Twee minuten later was het weer Johan van Lierop die kon uithalen maar Rick van der Zee redde knap. De aansluitende corner was ook bijna raak maar via de vingertoppen van keeper Rick van der Zee en de lat ging de bal over. Voordat het in de 26e minuut 2-0 werd kreeg Bruheze nog twee kansen die niet werden afgerond. Weer was het Johan van Lierop die zich in het strafschopgebied knap vrij speelde en makkelijk de 2-0 kon binnentikken. Dit was ook meteen het laatste wapenfeit in de eerste helft, waarin Jort Nijssen nog met een hoofdblessure het veld moest verlaten en werd vervangen door de jonge Steyn Visser.

In de tweede helft liet MVC’19 meteen zien dat ze nog de intentie hadden om de wedstrijd te kantelen. In de 48e minuut kreeg MVC’19 via Renzo Delissen, die zijn basisdebuut maakte, een kans en in de 51e minuut werd door Bart Houben de aansluitingstreffer gemaakt. Daarna probeerde Bruheze weer iets uit te lopen en kreeg het twee grote kansen, waarvan een bal op de lat. MVC’19 ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker en in de 70e minuut werd een schot van Giep Verstappen van de lijn gehaald. In de blessuretijd kreeg Giep Verstappen nog een kans maar de bal ging langs. Een dapper MVC’19 had zich in de 2e helft knap hersteld en titelkandidaat Bruheze nog erg lastig gemaakt.Trainer Roel Verberk gaf na afloop aan dat hij ondanks het verlies met een goed gevoel de winterstop in gaat. Als we zo blijven voetballen dan moet het kwartje ook een keer onze kant uitvallen.

Auteur: Peter van Diepe