MVC’19 Onder 19 verliest na flitsende start

MVC’19 Onder 19 heeft een onnodige 3-2 nederlaag geleden tegen Heythuysen Onder 19 geleden. Na 11 minuten leidde MVC ’19 Onder 19 met 2-0, maar na het laatste fluitsignaal stond de Maasbreese ploeg met nul punten.

In de eerste minuten kreeg MVC’19 Onder 19 een mokerslag te verwerven, toen Quinten Ambaum met een zware enkelblessure moest uitvallen. In het ziekenhuis bleek gelukkig, dat er niets gebroken is. Toch lijkt de onfortuinlijke Quinten Ambaum voor weken uitgeschakeld is. Een forse aderlating voor MVC’19 Onder 19. MVC’19 begon uitstekend. Vanaf de eerste minuut werd hoog druk gezet en met bij vlagen mooi voetbal werden de gasten uit Heythuysen in de defensie gedrukt. Door treffers van Martijn van Roy en Mike Peeters stond het binnen tien minuten 2-0 voor  MVC’19 Onder 19 met 2-0 voor.

De thuisploeg leek op rozen te zitten, maar na zo’n twintig minuten kwam de klad in het Maasbreese spel. Niets was er meer over van het overwicht van MVC’19 Onder 19. De Maasbreese spelers lieten  Heythuysen Onder 19 terug in de wedstrijd komen. Plotseling gingen teveel spelers hun taken verwaarlozen en nog voor rust trok de jeugdige gastenploeg de stand gelijk.  In de rust probeerden Ron van den Kerkhof en Huub Vinken de aangeslagen ploeg weer mentaal op te peppen.

In de beginfase na rust werd de draad weer opgepakt. MVC’19 Onder 19 knoopte even weer aan bij het goede spel van de beginfase, maar daarna zakte de ploeg weer in als een kaartenhuis. Alle opdrachten werden vergeten. Heythuysen Onder 19 rook winstkansen. De jonge gasten toonden aan, dat zij wilden winnen. Toen de thuisclub  achteruit ging lopen, sloegen de gasten genadeloos toe in de 75e minuut. De derde treffer van de gasten was verdiend. Zij toonden meer de wil om te winnen. Als makke lammeren liet MVC’19 Onder 19 zich naar de slachtbank leiden. Zo voetballend moet de ploeg bij zichzelf te rade gaan. De ploeg  geeft te gemakkelijk punten weg.

Komende zaterdag zal in Baarlo tegen Baarlo uit een ander vaatje getapt moeten worden wil MVC’19 Onder 19 niet helemaal afzakken naar de grijze middenmoot. De wedstrijd in Baarlo begint om 15.00 uur.