MVC’19 onderuit tegen Berghem Sport

Auteur: Theo Tielen

BERGHEM – MVC’19  is uitgeschakeld in de strijd om promotie door een 4-0 nederlaag bij Berghem Sport. De nederlaag was terecht maar enigszins geflatteerd. Uiteindelijk heeft de Maasbreese ploeg met een 3e plaats uitstekend gepresteerd, en werd hiermee de hoogst geplaatste ploeg in Peel en Maas.

MVC’19 nam geen halve maatregelen en reisde met een bus af naar het Brabantse Oss. Er werd op kunstgras gespeeld dat door de warmte erg heet was. De gastheren namen al snel het heft in handen en scoorden binnen 5 minuten de 1-0 toen Donny van Herpen vanuit een moeilijke hoek MVC-keeper Stan Caris passeerde. Ook daarna bleef Berghem het spel domineren, vooral door enkele gevaarlijke kopballen. Pas de laatste 10 minuten van de eerste helft nam MVC’19 het initiatief over.

Na rust liet MVC zich opnieuw verassen door een snelle tegentreffer.  Dit maal kon Jordi Verhaegen geheel vrijstaand de 2-0 binnenkoppen. Even later kon Clim Moonen bijna tegenscoren, maar hij kon de voorzet van Joris Timmermans slechts licht schampen. Voor de rest kwam Berghem Sport niet meer in de problemen en scoorde het in de slotfase nog een derde en een vierde treffer. 4-0 was ook de eindstand in deze sportieve wedstrijd.

Lang werd er niet getreurd. Er heerste meer de tevredenheid over het hele seizoen dan het verdriet van de uitschakeling. MVC’19  werd nog op voldoende bier getrakteerd door diverse Berghem-sponsoren. Dit bier werd onder de klanken van een ingehuurde volkszanger opgedronken. Ook de terugweg was erg gezellig onder het genot van bier en apfelkorn.  Zo kan MVC ’19 zich gaan opmaken voor weer een jaar 3e klasse voetbal met veel derby’s in het verschiet.