MVC’19 onderuit tegen Sparta’18

MVC’19 heeft vrijdag 26 april kansloos verloren tegen de buren Sparta’18 uit Sevenum. MVC’19 kwam geen moment in de wedstrijd en twee spelers van de JO19 Joey Robben en Milan de Kanter waren de absolute uitblinkers aan Sevenumse zijde.

Het was Sparta’18 die in de eerste helft diversen scoringskansen creëerde. Nadat een kans nog geen doelpunt opleverde was het de jonge Joey Robben die in de 13e minuut een prachtig doelpunt voor Sparta’18 in de touwen schoot. De doelman van MVC’19 Rick van de Zee was kansloos. In het 2e kwart wist Sparta’18 nog een paar keer dicht bij het doel van MVC’19 te komen maar de buren uit Sevenum wisten het net niet te vinden. Na een half uur spelen veroorzaakte Jort Nijssen een penalty die door Stan Verhorstert werd binnengeschoten. MVC’19 had in de 1e helft geen één uitgespeelde kans en moest met een 2-0 achterstand gaan pauzeren.

Na de rust werd Mike Peeters als extra spits binnen de lijnen gebracht. Helaas kwam MVC’19 al na 2 minuten spelen in de 2e helft op een 3-0 achterstand door Joey Robben die keeper Rick van de Zee met een schitterende boogbal verschalkte. Vlak na het 3e doelpunt wist Joey Robben met een prachtige bal vanaf de middenlijn maar net niet het doel te vinden. Niet veel later weer dezelfde Joey Robben die met een snelle tegenaanval Milan de Kanter in het strafschopgebied wist te vinden die met een mooie passeerbeweging keeper Rick van der Zee omspeelde en de 4-0 aantekende. In de 73e minuut wist Mike Peeters een fout in de Sparta-verdediging af te straffen en de eindstand van 4-1 op het scorebord te brengen. Lijfsbehoud in de 3e klasse hangt nu wel heel erg aan een zijden draadje.

Op kermiszondag 12 mei speelt MVC’19 een thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Bruheze.

Auteur: Peter van Diepe