MVC’19 op drempel kampioenschap

Zondag 15 mei leek MVC’19 even de champagneflessen te mogen ontkurken, want Baarlo keek in de slotminuut tegen een 1-2 achterstand aan tegen RKSVO uit Ospel, maar in de blessuretijd boog Baarlo deze achterstand om in een wonderbaarlijke 4-2 zege. MVC’19 moet nog een week wachten om feest te vieren. Komende zondag 22 mei moet bij MMC Weert worden gewonnen om het kampioenschap definitief veilig te stellen.

Donderdag 12 mei wist MVC’19 de lastige klip IVO in Velden te omzeilen. MVC’19 had voor rust de beste kansen. Marco Daniëls opende na 10 minuten al de score. Vlak voor rust sloeg MVC’19 weer toe. Door een mooie uittrap van keeper Tim van Renselaar werd een fraaie aanval opgezet. Rob Custers en Paul van den Kerkhof brachten Ron van den Kerkhof in stelling die de 2-0 inschoot. Na de pauze kwam IVO door een mooi doelpunt terug tot 2-1. Vervolgens duurde het nog tot de 65e minuut dat MVC’19 definitief afstand kon nemen. Met een mooie stiftbal scoorde invaller Joris Timmermans de 3-1 en 3 minuten later bepaalde Marco Daniëls de eindstand op 4-1 in het voordeel van MVC’19.

Zondag 15 mei kon MVC’19 de titel binnenhalen, wanneer de ploeg zelf zou winnen van H.B.S.V. en Baarlo zou verliezen van RKSVO uit Ospel. MVC’19 moest vlak voor aanvang van de wedstrijd twee vervangingen aanbrengen. Tweede keeper Rick van der Zee moest de geblesseerd geraakte Tim van Renselaar vervangen, terwijl Joris Timmermans Yannick Muysenberg verving. Na 5 minuten nam laagvlieger HBSV brutaal de leiding door Stan Keunen. Het antwoord had MVC’19 al snel klaar. In de 8e minuut kon Joris Timmermans na goed doorzetten van Ron van den Kerkhof de gelijkmaker scoren.

Het mooiste had MVC’19 echter bewaard tot vijf minuten voor rust. Rob Custers schoot eerst de bal op de lat, waarna Joris Timmermans de 2-1 kon binnenkoppen. Nog geen minuut later stond de 3-1 al op het scorebord. De voorzet van Paul van den Kerkhof werd door zijn broer Ron van den Kerkhof verzilverd. Nog voor rust werd het zelfs 4-1 voor MVC’19 toen Bart Crienen Marco Daniëls in stelling bracht. MVC’19 speelde bij vlagen H.B.S.V. van het veld. In de 2e helft combineerden de invallers Juul Albers en Mike Peeters naar hartenlust. In de 65e minuut lanceerde Juul Albers Mike Peeters die de 5-1 snoeihard op het scorebord zette. Het slotakkoord was voor H.B.S.V. De goed spelende Joep Smits kopte mooi de 5-2 binnen.

Nog geen kampioenschap op 15 mei, maar de Maasbreese ploeg wil de benodigde drie punten binnenhalen tegen MMC Weert. Vele Maasbreese supporters zullen in Weert een feestje willen vieren. De wedstrijd begint om 14.30 uur.