MVC’19 overtuigt tegen Merefeldia

MVC’19 heeft ook de tweede thuiswedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Na een verdiende ruststand van 1-0 werd op overtuigende wijze met 3-1 gewonnen van Merefeldia.

MVC’19 maakte vanaf het beginsignaal duidelijk dat de ploeg de drie punten in Maasbree wilde houden. Het regende aanvallen op het Merefeldia doel. Al in de 1e minuut kopte Ron van den Kerkhof tegen de keeper op. In de 9e minuut bracht Rob Custers Marco Daniëls in stelling. De Maasbreese spelbepaler schoot mooi strak in de rechterhoek raak. In de 31e minuut werd de mooiste actie van de wedstrijd helaas niet beloond. Marco Daniëls pikte de bal op vanaf de middellijn en soleerde naar het Merefeldia doel. Hij probeerde de keeper met een lobje te verschalken maar de bal kwam net niet hoog genoeg, waardoor de keeper van Merefeldia de bal kon opvangen. Het grote veldoverwicht leverde MVC’19 niet meer treffers op voor rust.

MVC’19- speler Rob Custers (rechts) goed op dreef tegen Merefeldia. Foto: Math Geurts Fotografie.

Na 49 minuten moest Rob Custers het veld verlaten met hamstringklachten. Hij werd vervangen door Yannick Muysenberg. MVC’19 bleef de aanval zoeken. In de 52e minuut werd een mooie dieptepass van Clim Moonen door Marco Daniëls op waarde geschat. Hij scoorde een op een met de keeper zijn tweede treffer. Merefeldia probeerde na de 2-0 meer voor de aanval te kiezen maar zonder resultaat. Merefeldia creëerde weinig tot geen uitgespeelde kansen. MVC’19 bleef domineren. Na een pas van Yannick Muysenberg schoot Joris Timmermans in de 71e minuut net over. Vier minuten later was het wel weer raak.  Een verre uittrap van MVC’19 keeper Tim van Renselaar werd door Ron van den Kerkhof doorgekopt naar Joris Timmermans die koelbloedig afrondde. Nuno Zoontjes kwam in de slotfase nog in de ploeg voor Joris Timmermans en Guido Peeters voor Marco Daniëls. Merefeldia kwam in de 80e minuut op gelukkig wijze aan de eretreffer. MVC’19 keeper Tim van Renselaar schoot de bal tegen het lichaam van een Maasbreese verdediger op, waarna de bal voor de voeten van Gijs Wullems kwam, die geen moeite had om te scoren. MVC’19 verzuimde in de slotfase de score te verhogen en de verdiende zege was een feit.

Komende zondag komt het sterke RKSVO uit Ospel op bezoek dat wordt getraind wordt door de Maasbreese trainer Huub Joosten.

Auteur: Mat Nellen/Peter van Diepe