MVC’19 pakt het eerste punt

Zondag 16 oktober heeft MVC’19 in een boeiende en gelijk opgaande wedstrijd een punt gepakt tegen Oorschot Vooruit. In de eerste helft had MVC’19 het betere van het spel en in de tweede helft waren de rollen omgekeerd. Een 2-2 uitslag was dan ook een terechte uitslag, waar beiden ploegen uiteindelijk dan ook tevreden mee konden zijn. In de laatste tien minuten mocht Luca Verheij debuteren voor het 1e elftal.

In de tweede minuut kon MVC’19 al juichen voor een mooi doelpunt van Ron van den Kerkhof die via een mooie actie van Marco Daniels op Rob Custers kon scoren. Het juichen was helaas van korte duur want de grensrechter van Oorschot Vooruit vlagde onterecht voor buitenspel. MVC’19 bleef aandringen en in de 10e minuut kwam wel de 1-0 op het scorebord. Via een korte corner van de jarige Daan Peters op Marco Daniels kwam de bal bij Bart Crienen die kon doorkoppen naar Yannick Muysenberg die vervolgens de bal in de korte hoek kon binnenschieten. MVC’19 kwam dit keer goed uit de startblokken. Oorschot Vooruit was vooral gevaarlijk in de omschakeling en dit resulteerde dan ook in een aantal kansen die niet werden benut. De keeper van MVC’19 Tim van Renselaar stond telkens op de juiste plek. MVC’19 kon dan ook met een 1-0 stand de rust in gaan.

In het begin van de tweede helft nam MVC’19 het heft weer in handen en via twee afstandsschoten van Erik Schoof en Mike Peeters, die in de tweede helft in het veld was gekomen voor Rob Custers, kwam MVC’19 nog dicht bij een tweede treffer. Oorschot Vooruit deed echter snel iets terug en in de 50e minuut werd dan ook de 1-1 gescoord al werd keeper Tim van Renselaar hierbij wel gehinderd. In de 58e minuut werd een prachtige aanval van MVC’19 via Marco Daniels en Ron van den Kerkhof door Mike Peeters mooi afgemaakt. Oorschot Vooruit bleef druk zetten en kwam ook nu weer terug van een achterstand via een snelle counter. Aan de 2-2 stand kwam geen verandering meer en zowel MVC’19 als Oorschot Vooruit zijn nu van de hatelijke nul af.

Komende zondag 23 oktober speelt MVC’19 thuis in de beker de derby tegen Baarlo. Hopelijk kunnen we net als vorig seizoen weer rekenen op heel veel toeschouwers.

Auteur: Peter van Diepe