MVC’19 pakt verdiend punt in Hout-Blerick

MAASBREE- In een zwak duel heeft MVC’19 een verdiend punt meegenomen uit Hout-Blerick. De spaarzame hoogtepunten waren op de vingers van een hand te tellen. Aanvallend bleven beide ploegen onder de maat. De technische brille ontbrak. Het was een wedstrijd die het best als werkvoetbal bestempeld mag worden.

MVC’19 begon verrassend met Wouter Holthuijsen in de basis. HBSV was voor rust de betere ploeg, maar echte kansen kreeg de thuisclub niet. De mooie openingstreffer van Dominique Bosman kwam in de 6e minuut uit de lucht vallen. De beide defensies domineerden. Lano Engels zorgde er met faire middelen voor dat Roy Heesen aan banden werd gelegd. MVC’19 was voor rust onzichtbaar in aanvallend opzicht. Er werd door beide ploegen hard gestreden maar de uitstekende 22-jarige scheidsrechter Versteegh hoefde niet vaak in te grijpen. Het was opvallend dat beide ploegen weinige rendement uit vrije trappen of corners haalden. Beide keepers hoefden nauwelijks in te grijpen en ze stonden hun mannetje in het doel. De stroperige eerste helft, waar Erik Schoof noodgedwongen werd vervangen door Jop Peeters, ging als een nachtkaars uit.

Na de pauze begon MVC’19 beter te voetballen. De ploeg kreeg aanvallende impulsen door de inbreng van de jeugdige invaller Mike Peeters, die de plaats van de meer defensief ingestelde Wouter Holthuijsen had ingenomen. MVC’19 kwam steeds beter in de wedstrijd. In de slotfase verving Bart Crienen Joris Timmermans en dat zorgde voor nog meer aanvallende daadkracht. Toch zou het tot de 82e minuut duren eer MVC’19 de 1-1 maakte. De wegens hands toegekende penalty werd koelbloedig door captain Ron van den Kerkhof benut. In de levendige slotminuten redde doelman Stan Caris het punt voor MVC’19. In de allerlaatste seconden leek Paul van den Kerkhof MVC’19 nog naar 2-1 te schieten, maar de HBSV-goalie redde zeer bekwaam. Een overwinning hadden beide ploegen ook niet verdiend want daarvoor was het voetbal te pover.

MVC’19 moet zondag 14 april thuis aantreden tegen Ysselsteyn. Een overwinning zal zeer welkom zijn.

Auteur: Mat Nellen