MVC’19 past consumptieprijzen in de kantine aan

Het bestuur van MVC’19 heeft besloten om de huidige consumptieprijzen m.i.v. het seizoen 2022-2023 aan te passen.

De prijs voor een MVC-penning wordt aangepast van € 1,87 naar € 2,00. Dit betekent dat een setje van 11 stuks € 22,– gaat kosten (was € 20,–).

De prijs voor een glas bier en fris dat zonder munt afgerekend wordt, wordt verhoogd van € 2,00 naar € 2,20.  Een kopje koffie/thee gaat € 2,00 kosten.

De vorige aanpassing van de consumptieprijzen dateert alweer van augustus 2019. Een verhoging van de consumptieprijs is nu nodig  omdat de inkoopprijzen de afgelopen 3 jaar flink zijn gestegen. Gemiddeld zo’n 15%.
De gemiddelde prijs van een biertje in sportkantines in Noord-Limburg bedraagt € 2,05. De verhoging van de prijs voor een MVC-penning naar € 2,00 betekent dus dat een biertje in de MVC-kantine goedkoper blijft dan het gemiddelde in de regio.

De kantinecommissie is momenteel met huidige en eventueel nieuwe leveranciers aan het onderzoeken wat er mogelijk is om de stijgende kosten verder te beperken. Dit zodat MVC’ers ook in de toekomst voor een lekker en betaalbaar glas bier of ander drankje in de kantine van MVC’19 terecht kunnen.

 

Leave a Reply