MVC’19 slaat pas na rust toe

Zondag 3 april heeft MVC’19 pas na rust het stugge FCV uit Venlo op achterstand weten te zetten. De 2-0 zege was op basis van het aantal kansen wel dik verdiend. Door de misstappen van haar achtervolgers Baarlo en SC Irene heeft de Maasbreese koploper de voorsprong op de naaste achtervolgers uitgebreid.

MVC’19 kreeg veel kansen om te scoren, maar was nogal slordig in de afwerking. Bovendien stak de keeper van FCV in een uitstekende vorm. Na 4 minuten leek MVC’19 na een mooie combinatie van Marco Daniëls, Bart Crienen en Daan Peters door Marco Daniëls op een 1-0 te komen, maar de doelman van FCV redde fraai. Na 9 minuten bracht een steekpass van Bart Crienen Ron van den Kerkhof vrij voor de FCV-keeper, maar deze voorkwam dat de score werd geopend. Voor de rust waren er nog kansen voor Daan Peters en Rob Custers, maar ook zij faalden in de afwerking.

Na rust bleef MVC’19 dominant, al was de eerste kans voor FCV. MVC’19 doelman Tim van Renselaar  stopte de inzet. MVC’19-trainer Tom van Bergen had in de rust Wouter Holthuysen en Rob Custers vervangen door Erik Schoof en Joris Timmermans. Na 49 minuten werd een mooie voorzet van Clim Moonen door Daan Peters afgerond, maar weer redde de FCV-doelman. Juul Albers en Lano Engels werden nog ingebracht door de Maasbreese trainer Tom van Bergen. Zij vervingen de geblesseerde Joris Timmermans en Daan Peters. Marco Daniëls  leek op weg naar de 1-0 in de 76e minuut, maar weer was de FCV-keeper het grote struikelblok. Uit de daaropvolgende corner van Marco Daniels kon Ron van den Kerkhof eindelijk bij de 1e paal MVC’19 op 1-0 schieten. De ban was gebroken. De moegestreden Venlonaren waren aangeslagen. In 80e minuut viel de definitieve  beslissing. Na een mooie steekpass van Marco Daniëls wist invaller Juul Albers de 2-0 te scoren. MVC’19 won verdiend met 2-0 ondanks dat er matig werd gevoetbald. Ook slechte wedstrijden moeten worden gewonnen.

Zondag 10 april gaat MVC’19 op bezoek bij het altijd lastige Blerick.

Auteur: Mat Nellen

 

Leave a Reply