MVC’19 slaat weer na rust toe

Zondag 8 mei heeft koploper MVC’19 een 2-0 achterstand tegen Helden na rust om kunnen buigen naar een 3-2 zege. Na een matige eerste helft was MVC’19 na rust herboren.

Voor de rust kregen beide ploegen nauwelijks kansen. Er werd slordig afgewerkt of de eindpas was onvoldoende en de scherpte leek te ontbreken. De kansen waren op de vingers van een hand te tellen. Helden kwam in de slotminuut van de eerste helft op 1-0 door Ruud Wilms. Vlak na rust verdubbelde Stan Versleeuwen de voorsprong.

MVC’19 moest flink aan de bak. In de 54e minuut werden Joris Timmermans en Mike Peeters ingebracht. Dit bleek na afloop een gouden wissel te zijn. In de 57e minuut zette Rob Custers Mike Peeters aan het werk, die op fraaie wijze de aansluitingstreffer scoorde. Nog geen twee minuten later stond de Maasbreese gelijkmaker al op het scorebord. Yannick Muijsenberg lanceerde Ron van den Kerkhof die fraai scoorde. In de 80e minuut leek Joris Timmermans de 3-2 te gaan scoren, maar de Heldense keeper redde fraai. MVC’19 bleef druk zetten en de conditioneel sterke Maasbreese ploeg ging voor de winnende treffer. In de 88e minuut maakte Marco Daniels op mooie wijze de 3-2. De overwinning was een feit en zeker verdiend op basis van de 2e helft, ondanks dat Helden goed partij gaf.

Komende week komen alle ploegen twee maal in actie. Donderdag  12 mei om 19.15 uur  bij het sterke IVO in Velden op bezoek. Dit zal een zware kluif worden. Zondag 15 mei komt naaste buur H.B.S.V. in Maasbree op bezoek. De Hout-Blerickse ploeg kan de punten tegen de degradatiestrijd goed gebruiken. De wedstrijd begint om 14.30 uur.