MVC’19 speelt terecht gelijk in Weert

Derde klasser MVC’19 is het nieuwe voetbalseizoen gestart met een 1-1 gelijkspel tegen MMC Weert. De ruststand van 1-1 werd uiteindelijk ook de eindstand en gaf de krachtsverhoudingen goed weer.

Erik Schoof: multifunctioneel inzetbare verdediger. Foto: Math Geurts Fotografie.

Bij MVC’19 ontbrak doelman Tim van Renselaar. Hij werd vervangen door Rick van der Zee, die goed zijn mannetje stond in de goal bij MVC’19. In de beginfase liet MVC’19 in de defensie steken vallen en MMC Weert strafte een van die fouten al na 4 minuten af. Chadly Ouaadi opende de score. Gelukkig herstelde MVC’19 zich gedurende de 1e helft en ontstonden ook voor de Maasbreese ploeg een aantal kansen. Toch zou het tot de 41e minuut duren tot MVC’19 verdiend op 1-1 kwam. Na een goed genomen corner van Marco Daniels kon Rob Custers Bart Crienen in stelling brengen. Met een subtiel hakje verschalkte Bart Crienen MMC-doelman Julicher.

Direct na de pauze kon Ron van den Kerkhof na een mooie actie langs de zijlijn door Marco Daniëls helaas de bal net niet afronden. Door een scrimmage eindigde uiteindelijk de bal in de handen van de doelman van MMC Weert. In de 61e minuut kwam MVC’19 goed weg door een indirecte vrije trap in het strafschopgebied, die echter slecht werd ingeschoten. Voorafgaand aan de indirecte vrije trap raakte Joost Hesen geblesseerd uit met een polsblessure. Hij werd vervangen door Wouter Holthuijsen. MVC’19 had in de 70e minuut heel veel geluk toen de lat een Weerter treffer voorkwam. In de slotfase namen Mike Peeters en Yannick Muysenberg de plaatsen in van Rob Custers en Bart Crienen. In de slotminuut kreeg MVC’19 nog via een voorzet van Ron van den Kerkhof op Marco Daniels een grote kans, maar deze werd helaas niet verzilverd. Uiteindelijk een terechte puntendeling waar beide teams tevreden mee konden zijn.

Zondag 27 september speelt MVC’19 de derby tegen Baarlo om 14.30 uur op Sportpark “De 3 Sprong”

Auteur: Mat Nellen/Peter van Diepe