MVC’19 verliest nipt spannende wedstrijd tegen Panningen

MVC’19 heeft op een regenachtige zondag met 1-2 verloren van Panningen. In een uiterst spannende wedstrijd heeft Panningen uiteindelijk aan het langste eind getrokken en de derby winnend afgesloten. Beiden ploegen deden nauwelijks aan elkaar onder, waarbij de beiden doelmannen Rick van der Zee en Jordy Nelissen een uitstekende indruk hebben achtergelaten.

MVC’19 dat nog kansloos met 3-0 de bekerwedstrijd tegen Panningen had verloren, ging meteen vanaf het fluitsignaal in de aanval en zette hoog druk en Panningen loerde op de counter. Na ongeveer een kwartier spelen kreeg Panningen haar eerste dikke kans maar doelman Rick van der Zee voorkwam een doelpunt. Een minuut later was het bijna raak aan de ander kant maar dit keer stond Jordy Nelissen op de juiste plek. Het spel golfde op en neer. In de 20e minuut was het bijna raak voor Panningen maar de kopbal ging net voorlangs. Vijf minuten later was het wel raak en schoot Remco Litjens van dichtbij de 0-1 in de touwen. MVC’19 deed wat terug maar op een schot van Mike Peeters was het weer doelman Jory Nelissen die een doelpunt voorkwam. Na een half uur moest Dennis Bouten noodgedwongen het veld verlaten en kwam Luuk Peeters in het veld. In de 32e minuut kreeg MVC’19 de grootste kans met een snoeihard schot van Timo van Horck die de onderkant van de lat raakte. Vlak erna werd een afstandsschot van Mike Peeters door keeper Jordy Nelissen gestopt en kwam Koen Boots een teenlengte tekort om de bal binnen te tikken. Beiden ploegen maakte zich al op voor de rust toen Panningen in de 49e minuut nog een keer keihard toesloeg. Balverlies op het middenveld werd door Panningen keihard afgestraft met een doelpunt van Dion Cuijpers. MVC’19 en Panningen gingen met een 0-2 stand de rust in. MVC’19 en Panningen waren de 1e helft flink aan elkaar gewaagd met leuk en attractief voetbal. Panningen was alleen effectiever en benutte haar kansen wel.

Na de rust ging MVC’19 alles op alles zetten maar dit leidde in het begin nog niet tot kansen. In de 64e minuut kreeg Panningen een dot van een kans maar de bal werd met de voet gestopt door Rick van der Zee. In de 72e minuut was het wederom Rick van der Zee die een schot van Robin van Osch via een prachtige safe voorkwam dat de wedstrijd vroegtijdig op slot zou komen. In de 78e minuut belandde een prachtig ingeschoten vrije trap van Nick Wilmer op de lat. Het spel bleef op en neer gaan en in de laatste 10 minuten kreeg MVC’19 nog een paar dikke kansen maar wederom stond keeper Jordy Nelissen op de juiste plek. In de 86e minuut werd Bart Houben gevloerd in het stafschopgebied en mocht Mike Peeters de penalty nemen die in eerste instantie nog werd gestopt maar in de rebound alsnog in de goal belandde. Vlak voor tijd scoorde Remco Litjens nog een doelpunt, maar deze werd afgekeurd voor buitenspel. In de blessuretijd ging MVC’19 nog naarstig op zoek naar de gelijkmaker maar ondanks nog een mooie kopbal van Mike Peeters die net voorlangs ging kwam MVC’19 niet meer. De aantrekkelijke pot werd uiteindelijk met 1-2 door Panningen gewonnen.

Op zondag 5 november speelt MVC’19 de lastige uitwedstrijd tegen Blerick.

Auteur: Peter van Diepe