MVC’19 verliest van Brabantia

Zondag 6 november is MVC’19 tegen de vierde nederlaag van het seizoen aangelopen. In de eerste helft werd bij vlagen goed gespeeld en kon MVC’19 het Eindhovense Brabantia nog volgen maar na een snelle tegengoal in de tweede helft werd uiteindelijk met 5-2 verloren.

Aan het begin van de eerste helft werd door beiden ploegen de kat uit de boom gekeken en waren er nauwelijks kansen. In de 25e minuut werd via een snelle tegenaanval de spits Marvin Mollen bereikt die via een mooi diagonaal schot de keeper van MVC’19 Tim van Renselaar kansloos achterliet. MVC’19 deel snel iets terug via een prachtig ingeschoten vrije trap door Marco Daniels in de rechterbovenhoek waardoor MVC’19 al snel op gelijke hoogte met Brabantia kwam. De Eindhovense ploeg reageerde daar weer snel op en via een prachtige aanval werd wederom Marvin Mollen in stelling gebracht die de 1-2 kon binnenschieten. In het vervolg van de eerste helft kwam Brabantia nog tweemaal dicht bij een goal maar ditmaal kwam de spits een teenlengte te kort en een keer stond de paal in de weg. MVC’19 ging met 1-2 de rust in.

Vanaf de aftrap werd Brabantia weer meteen gevaarlijk. Na eerst een prachtige lob van de spelmaker Ryley de Jong die op de lat eindigde stond in de volgende aanval wederom Marvin Mollen op de juiste plek om de 1-3 te scoren. Deze goal kwam bij MVC’19 binnen als een mokerslag die ze niet meer te boven kwamen. MVC’19 probeerde het nog wel maar in de 73e en 76e minuut werd het duel helemaal op slot gezet door twee doelpunten van de Eindhovenaren. Uiteindelijk kreeg MVC’19 via Marco Daniels nog een verdiende tegengoal maar desondanks werd de wedstrijd met 2-5 verloren.

Komende zondag moet MVC’19 naar Rood Wit Veldhoven die samen met MVC’19 de laatste plaats delen met slechts een punt.

Auteur: Peter van Diepe