MVC’19 verliest wederom van sterk Mierlo-Hout

Zondag 12 februari heeft MVC’19 met 5-0 verloren van hoogvlieger Mierlo-Hout. MVC’19 reisde met 4 jeugdspelers op de bank richting Helmond. MVC’19 miste maar liefs acht spelers, waarvan 5 basisspelers uit het kampioensteam van vorig seizoen. MVC’19 speelde bij vlagen goed voetbal maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Mierlo-Hout.

MVC’19 kwam al na 7 minuten met 1-0 achter door een communicatiefout in de 16 meter. De superspits van Mierlo-Hout Chafik Mezziani wist deze fout genadeloos af te straffen. Na twintig minuten kwam MVC’19 beter in het spel en kwamen er kansen voor Rob Custers en Daan Peters. MVC’19 bleef druk zetten en in de 41e minuut kwam MVC’19 nog dicht bij een doelpunt maar Ron van den Kerkhof kwam net te kort om de bal binnen te koppen. Vlak voor rust kwam MVC’19 nog heel goed weg toen de bal door keeper van Renselaar uit de doelmond werd getikt. MVC’19 ging met een 1-0 achterstand de rust in maar had nog goede hoop om het in de tweede helft nog gelijk te trekken.

Maar zoals al vaker dit seizoen kreeg MVC’19 vlak na de rust weer een tegendoelpunt te verwerken. Dit keer was het Rens Albers die ongelukkig de bal achter Tim in eigen doel werkte. Dit was voor de rood-witten uit Maasbree een gevoelige tik die ze niet meer te boven kwamen. De goalgetter van Mierlo-Hout Chafik Mezziani wist zelfs nog driemaal het doel te vinden en uiteindelijk verloor MVC’19 kansloos met 5-0 van Mierlo-Hout. Na 60 minuten mocht jeugdspeler Lars Janssen een verdienstelijk debuut in het eerste elftal maken. Na de Vastelaovend zal MVC’19 flink aan de bak moeten en punten gaan pakken om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Komende donderdag speelt MVC’19 nog een bekerwedstrijd tegen 4e divisionist HVCH uit Heeze. De wedstrijd begint om 20.15 uur op sportpark “De 3-sprong”.

Auteur: Peter van Diepe