MVC’19 wint bekerderby tegen Baarlo

Zondag 23 oktober heeft MVC’19 de bekerderby tegen Baarlo met 3-1 gewonnen. Vooraf aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden voor Mat Nellen die op 73-jarige leeftijd is overleden. Mat was 52 jaar lid en nog altijd nauw betrokken bij de selectie van MVC’19. Mat was in hart en nieren een echte MVC’er. Mat rust zacht!

In de eerste helft gebeurde nauwelijks iets. Zowel MVC’19 als Baarlo keken de kat uit de boom. Na een half uur kwam Baarlo dicht bij een voorsprong na een goed ingeschoten vrije trap van Stan Wijhers die net langs werd gekopt door Freek Berghuis. Met dit enige wapenfeit gingen MVC’19 en Baarlo met 0-0 de rust in.

In de tweede helft moesten beiden ploegen uit een ander vaatje tappen en al snel werd duidelijk dat MVC’19 de wedstrijd winnend wilde afsluiten. In de 50e minuut werd een prachtig opgezette aanval door Mike Peeters ingetikt en kwam de 1-0 op het scorebord. Baarlo deed al heel snel iets terug en na balverlies van MVC’19 werd de snelle counter van Baarlo fraai afgewerkt door Jeffrey Arents. In de 66e minuut mocht de jeugdspeler Timo van Horck verdienstelijk zijn eerste minuten in het eerste elftal maken. In de 72e minuut kon MVC’19 weer juichen na een mooie bal van Marco Daniels op Ron van den Kerkhof die Daan Peters in stelling kon brengen om de 2-1 in te schieten. Het verzet van Baarlo was gebroken en in de 80e minuut schoot Ian Boots na een voorzet van Timo van Horck snoeihard de 3-1 tegen de touwen. Baarlo probeerde nog iets terug te doen maar uiteindelijk bleef de 3-1 op het scorebord en bekert MVC’19 verder.

Komende zondag is MVC’19 vrij en op zondag 6 november zal MVC’19 thuis in de competitie tegen Brabantia gaan proberen de eerste competitieoverwinning binnen te halen.

Auteur: Peter van Diepe

Leave a Reply