MVC’19 wint sportieve derby tegen Baarlo

MVC’19 benutte de kansen beter dan Baarlo in een boeiende derby tegen Baarlo. Het was echt een wedstrijd met veel passie en inzet, waarbij beide ploegen de intentie hadden om te gaan voor de drie punten. Nadat de uitstekend leidende scheidsrechter van de Rijt na negentig minuten affloot, had MVC’19 met een 2-0 zege goede zaken gedaan in de 3e klasse C.

Trainers Rob Geenen (Baarlo) en Joe Wijnen (MVC’19) hadden hun huiswerk goed gedaan. Dat leverde spetterende persoonlijke duels op. Zo werd het Baarlose gevaar Matthijs Hanssen aan banden gelegd door Paul vanden Kerkhof en maakte  de na een  zware blessure voor het eerst in de basis staande MVC-er Job Peeters  Baarlose vleugelspits Dennis van der Vinne onschadelijk. De Maasbreese topscorer Ron van den Kerkhof kreeg weliswaar goede mandekking, maar onttrok zich vooral in de eerste helft vaak aan die dekking. Een hard werkende Marco Daniëls kon zijn passes goed kwijt, omdat Joris Timmermans en Rob Custers door hun beweeglijke spel de Baarlodefensie in verlegenheid brachten. In de eerste helft  waren de beste kansen voor MVC’19. Mike Spolders haalde een bal van Rob Custers van de lijn en Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg hield met mooie reddingen Ron van den Kerkhof van treffers af. Toch kwam MVC’19 in de eerste helft verdiend op voorsprong. Na een mooie vrije trap van Marco Daniëls kwam de bal in de Baarlose defensie bij  Joris Timmermans, die bij de tweede paal  de score opende. Vlak voor rust leek Baarlo de gelijkmaker te scoren, maar MVC’19 keeper Tim van Renselaar redde fraai.

MVC’19 speler Job Peeters (links) in duel met Baarlonaar Dennis van de Vinne (rechts). (Foto: Math Geurts Fotografie)

Na de rust kwam de geblesseerde Rob Custers bij MVC’19 niet terug. Trainer Rob Geenen had de aanvallende wissels Wouter Peeters en Maikel van Erp ingebracht. Jeroen van Wijlick en Stan Wijhers waren in de kleedkamer achtergebleven. Dat kwam het Baarlose spel ten goede. Baarlo veroverde een veldoverwicht. MVC’19 moest noodgedwongen een stap achteruit doen en beperkte zich tot spaarzame uitvallen. Baarlo joeg met man en macht op de gelijkmaker. Er deden zich vele hachelijke momenten voor  in het Maasbreese strafschopgebied . MVC’19 hield stand mede dankzij een goed keepende Tim van Renselaar. De Baarlonaren   hadden hun vizier niet goed afgesteld. Omdat de Baarlose gelijkmaker uitbleef, bleef MVC’19 op die ene doeltreffende uitval loeren. Ron van den Kerkhof werd in de 90e minuut de diepte ingestuurd. De Maasbreese topscorer gaf vervolgens Baarlo-keeper Jeffrey Schouenberg geen schijn van kans.

Een moegestreden MVC’19 kan door de 2-0 zege in de derby weer denken aan een topmiddenmootpositie. Zondag 2 april komt Haelen in Maasbree op bezoek.

Auteur: Mat Nellen