MVC’19 wint van DSV uit Sint Anthonis

MVC’19 heeft een terechte overwinning behaald op DSV uit Sint Anthonis. Zeker in de eerste helft was MVC’19 sterker als haar tegenstander. In de tweede helft krabbelde DSV knap terug en werd het toch nog spannend maar uiteindelijk won MVC’19 met 3-1 en heeft het nu zes punten uit drie wedstijden. Een prima begin van de competitie na een moeizame start in de oefen- en bekerwedstrijden.

Al vanaf het begin was duidelijk dat MVC’19 vandaag alleen tevreden was met 3 punten. Meteen werd de aanval gezocht en dat resulteerde na een kwartier al voor twee grote kansen. MVC’19 zorgde voor veel strijd en energie. Na 35 minuten was het raak via een intikker van Yannick Muysenberg. Nog geen minuut later scoorde Giep Verstappen met een mooie lob een prachtig doelpunt. Het absolute hoogtepunt van deze aantrekkelijke wedstrijd. Voor de rust gebeurde er verder niet veel meer en MVC’19 kon met een gerust hart op zoek naar de thee.

Na de rust een totaal ander DSV die met 4 wissels vol voor de aanval gingen. De spelers stonden nog maar koud in het veld of het was al raak. Lars Peeters scoorde met hulp van keeper Rick van der Zee, die een geweldige wedstrijd keepte, de 2-1 en dus moest MVC’19 nog flink aan de bak. De eerste 20 minuten van de 2e helft was DSV een stuk sterker en mocht MVC’19 in de 49e minuut blij zijn dat DSV na een snelle tegenaanval net langs schoot. Na een uur spelen kreeg MVC’19 zijn eerste kans in de tweede helft via Daan Peters. In de 71e minuut kwam dan eindelijk de bevrijde 3-1 via een intikker van Luuk Peeters. Na de aftrap kreeg DSV meteen weer een dot van een kans maar keeper Rick van der Zee redde op knappe wijze. In het laatste kwartier kreeg MVC’19 nog een mooie kans via Daan Peters die snoeihard op de keeper schoot. Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg DSV nog een vrije trap, waarbij keeper Rick van der Zee via een katachtige reactie het doel schoon wist te houden. Na 96 minuten floot de goed leidende scheidsrechter Kilci uit Helmond af en waren de drie punten binnen.

Zondag 15 oktober speelt MVC’19 uit tegen HVV Helmond die na 3 wedstijden op de 6e plaats staan.

Auteur: Peter van Diepe