MVC’19 wint verdiend enerverende derby

Zondag 1 mei heeft koploper MVC’19 op indrukwekkende wijze afgerekend met aartsrivaal Baarlo. De Maasbreese koploper wist in Baarlo met liefst 3-0 te winnen. De Maasbreese ploeg was deze middag de betere ploeg Voor de rust had MVC’19 verzuimd om al afstand te nemen, maar na rust stelde de Maasbreese ploeg orde op zaken. MVC’19 benutte koel de kansen en vergrootte de voorsprong tot vijf punten.

MVC’19 ging voortvarend van start. Yannick Muysenberg kreeg in de 1e minuut al een grote kans maar hij schoot net langs. Baarlo probeerde uit vrije trappen en corners gevaar te stichten, maar MVC’19 keeper Tim van Renselaar liet wederom zien dat hij een van de beste keepers uit de 3e klasse is. In de 23e minuut scoorde Baarlo, maar deze treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. MVC’19 en Baarlo kregen nog wel wat kansen, maar de meeste acties speelden zich af op het middenveld. Voor de 800 toeschouwers zou het spektakel pas na rust losbarsten. MVC’19, dat defensief de zaak in orde heeft, werd met haar gevarieerd aanvalsspel steeds dreigender.

MVC’19-speler Lano Engels (rechts) ‘Nog zes finales”, Foto Math Geurts Fotografie

In de 52e minuut werd een mooie Maasbreese aanval afgerond door Rob Custers. In de 57e minuut voorkwam de keeper van Baarlo dat Rob Custers zijn tweede treffer kon maken. Na een gevaarlijke corner van Baarlo schakelde doelman Tim van Renselaar snel om. Hij leidde de tegenaanval in waarbij Rob Custers Ron van den Kerkhof in stelling bracht die op een schitterende wijze de bal in de linkerbovenhoek knalde. Deze 0-2 was de genadeslag voor Baarlo. De licht geblesseerde Ron van den Kerkhof werd in de 80e minuut vervangen door Mike Peeters. In de 85e minuut zette wederom Rob Custers, the man of the match, Mike Peeters vrij voor de goal. Koelbloedig stiftte hij de bal over de keeper van Baarlo. De Maasbreese aanhang ging helemaal uit hun dak. Baarlo was definitief verslagen. Na afloop bleef het nog lang erg gezellig in de Baarlose kantine.

Zondag 8 mei op Moederdag speelt MVC’19 thuis tegen Helden, dat fraai is opgeklommen naar de middenmoot. Deze wedstrijd wordt op kermiszondag om 14.30 uur in Maasbree gespeeld en het belooft weer een mooie voetbalhappening te worden.