Goede generale MVC’19

Zondag 24 april heeft koploper MVC’19 een goede generale gehouden voor de topper op zondag 1 mei tegen aartsrivaal Baarlo. SC Irene werd met 3-0 verslagen. Als MVC’19 beter met de kansen had omgesprongen was de nederlaag voor de Tegelse ploeg nog hoger uitgevallen.

Joris Timmermans maak het 2de MVC’19 doelpunt.

Vanaf de beginminuten bestookte MVC’19 het doel van SC Irene. Ron van Kerkhof en Yannick Muysenberg hadden binnen het kwartier MVC’19 op 1-0 kunnen brengen.  De Tegelse doelman kreeg genoeg te doen want ook Marco Daniëls en Bart Crienen waren dichtbij de openingstreffer.  Het zou echter tot de 38e minuut duren totdat MVC’19 verdiend op 1-0 zou komen. Een goede voorzet van Wouter Holthuijsen werd verzilverd door Ron van den Kerkhof. Na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld. SC Irene probeerde mee te voetballen maar de kansen bleven komen voor MVC’19 met Rob Custers, Ron van den Kerkhof en Marco Daniëls. In de 65e minuut kreeg SC Irene een dikke kans, maar Sierd Janssen miste.

MVC’19-trainer Tom van Bergen besloot verse krachten in het veld te brengen. Joris Timmermans en Mike Peeters brachten nieuw aanvalsvuur in de ploeg. In de 76e minuut zette Mike Peeters goed door, waarna Joris Timmermans kon afronden. In de 86e minuut was het weer Mike Peeters die Marco Daniels in stelling bracht en eenvoudig de 3-0 noteerde. Een dik verdiende overwinning.

MVC’19 is klaar voor de topper tegen Baarlo. Het wordt zondag 1 mei in Baarlo een clash tussen twee veel scorende ploegen, die ook defensief hun zaakjes goed op orde hebben. Een echte derby met als inzet de eerste plaats in de 3e klasse C.

Auteur: Mat Nellen