MVC’19 zet opmars voort

MVC’19 heeft de moeilijke uitwedstrijd tegen SC Leeuwen verdiend met 3-2 gewonnen. Door de zege heeft MVC’19 nog steeds kans op de vierde plaats en een plek in de nacompetitie.

Beide trainers misten enkele cruciale spelers. Sc Leeuwen miste onder meer spits John Burhenne, terwijl bij MVC’19 beide snelle vleugelaanvallers Joris Timmermans en Rob Custers ontbraken. Bij de thuisclub moest alles van Jeffrey Sprenger komen, terwijl trainer Joe Wijnen van  MVC’19 het gemis van de beide vleugelaanvallers door wat tactische omzettingen oploste. In een gelijkwaardige eerste helft bewees keeper Tim van Renselaar weer zijn grote waarde aan Maasbreese zijde, terwijl de ervaren doelman Danny de Winter bij de thuisclub veel werk kreeg te verrichten. Beide ploegen kregen legio kansen. Toch bleef het lang 0-0. Een fraaie dieptepass van Marco Daniëls bracht uitblinker Clim Moonen in de 31e minuut in scoringspositie. De ijverige Maasbreese middenvelder scoorde op mooie wijze de 1-0. Met deze stand gingen de ploegen rusten.

Clim Moonen: doelpuntenmaker en uitblinker MVC’19. (Foto: Math Geurts fotografie)

Na de pauze maakte een goed combinerend  MVC’19 in de eerste twintig minuten het verschil. Op snelheid  werd de trage defensie van de thuisclub zoek gespeeld. Marco Daniëls zorgde in de 55e minuut op hoogstaande wijze voor de 0-2. In de 65e minuut scoorde Ron van den Kerkhof na een maand zonder doelpunten zijn 23e treffer. Vervolgens verzuimde MVC’19 ruimer afstand te nemen. In de 72e minuut redde Maurice Lemmen de eer van de thuisclub. Vijf minuten voor tijd bracht Rick Verstegen met de tweede treffer voor de thuisclub de spanning even terug. Toen de uitstekende scheidsrechter Lemmen na negentig minuten voor het einde floot, had MVC’19 een verdiende zege behaald en kan de Maasbreese ploeg nog gaan jagen op de vierde plaats.

Als MVC’19 zelf thuis wint tegen Merefeldia en Excellent in Oploo tegen Liessel punten verspeelt, dan wordt MVC’19 4e en mag de ploeg nacompetitie spelen. In ieder geval zal deze slotwedstrijd in het teken staan van het afscheid van trainer Joe Wijnen, die na zes jaar stopt als trainer van MVC’19.