Ongelukkige nederlaag MVC’19 tegen koploper

MAASBREE- MVC’19 en ongeslagen koploper NWC uit Asten trotseerden de weergoden. De storm was de grote vijand voor beide ploegen, die in een sportief duel elkaar bestreden. De boeiende krachtmeting had geen winnaar verdiend, maar toch trokken de Brabanders de winst naar zich toe (1-2). Na afloop was iedereen het met elkaar eens dat MVC’19 minimaal een punt verdiend had.

MVC’19 had in de eerste helft de wind in de rug. Er ontspon zich een interessant voetbalgevecht, waarin beide ploegen probeerden met combinatievoetbal tot succes te komen. MVC’19 kreeg de beste kansen, maar doelman Gijs Brusewitz is niet voor niets de minst gepasseerde doelman van de 3e klasse C. Hij voorkwam met goed ingrijpen dat Clim Moonen en Daan Peters MVC’19 op voorsprong schoten. Aanvallend waren de Brabanders sterk dankzij de inbreng van Tijs van Tilburg en Jeroen van Deursen. De rust ging echter in met 0-0.

Clim Moonen scoorde tegen NWC het Maasbreese doelpunt. Foto: Mat Geurts Fotografie

Na rust bouwde NWC een veldoverwicht op. De Brabanders zetten MVC’19 min of meer vast op eigen helft, maar de Maasbreese defensie hield stand en doelman Stan Cris redde enkele malen fraai. MVC’19 was echter ook regelmatig gevaarlijk. Bij een perfect uitgevoerde counter zette Joris Timmermans in de 48e minuut Ron van den Kerkhof aan het werk, die vervolgens Clim Moonen in stelling bracht. De Maasbreese middenvelder schoot strak raak. Hierna verhoogde NWC weliswaar de druk op het Maasbreese doel maar de ploeg creëerde geen echte kansen. In de 70e minuut leek Ron van den Kerkhof op weg naar de 2-0, maar ook hij stuitte op keeper Brusewitz.

In de 77e minuut zette de sterk spelende Tijs van Tilburg de wedstrijd geheel op zijn kop. Zijn afstandsschot leek houdbaar voor doelman Stan Caris, maar verdween toch in het Maasbreese doel. Nog geen minuut later mocht NWC weer juichen, toen Tijs van Tilburg met een zondagsschot NWC op voorsprong zette. MVC’19 leek aangeslagen, maar knokte zich terug in de wedstrijd. Echter ook invaller Mike Peeters moest zijn meerdere erkennen in de NWC-keeper. In de slotminuten ontsnapte NWC nogmaals aan puntverlies. Scheidsrechter Kolenberg floot voor een Maasbreese vrije trap, terwijl hij de voordeelregel had moeten toepassen. Daan Peters kon hierdoor niet de 2-2 intikken. MVC’19 had een punt verdiend. Een nederlaag met perspectief.

Komend zondag speelt MVC’19 in Laar tegen de gelijknamige ploeg. Misschien kan MVC’19 met steun van vele supporters de eerste overwinning van 2019 vieren.

Auteur: Mat Nellen