MVC’19 ontsnapt aan nederlaag in Laar

MAASBREE- MVC’19 heeft karakter getoond in Laar. Tot de 92e minuut knokte het team voor een punt. Door een briljant genomen vrije trap verschalkte Daan Peters de goede Laar-doelman Dino Julicher. De 1-1 gelijkmaker werd door de Maasbreese spelers, staf en toeschouwers begroet als een overwinning. Complimenten aan de Maasbreese ploeg.

MVC’19 begon voortvarend aan de wedstrijd. De beginfase was voor de Maasbreese ploeg. De jeugdige spits Mike Peeters zag zijn kopbal gestopt door keeper Dino Julicher, terwijl de sterk spelende middenvelder Joost Hesen tegen de paal knalde. Na 20 minuten trok Laar het initiatief naar zich toe. Vooral de gebroeders Michell, Glenn Sonneville, Luc Seerden en Nick van de Sommen bezorgden MVC’19 hoofdbrekens. Door een foutje op het middenveld verloor MVC’19 even de grip op de wedstrijd. Luc Seerden lanceerde Glenn Sonnerville, die in de 30e minuut koelbloedig afrondde. Laar kreeg nog wat kansen voor rust, maar de sterk keepende Stan Caris hield MVC’19 in de wedstrijd. Beide ploegen speelden met passie op het goed bespeelbare kunstgrasveld. De rust ging in met een 1-0 voorsprong voor Laar.

Joost Hesen (MVC’19): hard werken met gelijkspel beloond.

De thuisclub schoot in de 2de helft uit de startblokken. Laar kreeg dotten van kansen, maar die waren niet besteed aan deze weinig scorende ploeg. Een attent keepende doelman Stan Caris hield MVC’19 op de been. Omdat Laar de kansen niet benutte, bleef MVC’19 in de wedstrijd. MVC’19 kreeg ook kansen, maar in de afronding lieten ook de Maasbreese spelers het afweten. MVC’19 zette verse krachten in en Jaap Bruijnen, Job Peeters en Bart Houden  vielen in.  Het zou echter tot de 91e minuut duren, voordat MVC’19 langszij kon komen. Na een grove charge op Daan Peters mocht Daan zelf op 35 meter van het doel een vrije trap nemen. Scheidsrechter Van Heugten gaf het sein, dat de vrije trap genomen mocht worden. Keeper Dino Julicher was de muur nog het opstellen en was kansloos op het fraaie schot. Dolle vreugde bij MVC’19 en zware frustratie en teleurstelling bij de thuisclub. MVC’19 was bijzonder blij met de gelijkmaker. Eindelijk werd de ploeg beloond voor haar vechtlust. Een fortuinlijk punt, maar dergelijke punten tellen ook bij de eindafrekening. Komende zondag komt Melderslo op bezoek. De debutant deed de laatste plaats over aan Blerick en wil ook winnen van MVC’19. De Maasbreese ploeg wacht nog steeds op de eerste overwinning in 2019. Dit belooft komende zondag in Maasbree een boeiende confrontatie te worden.