Eindelijk weer overwinning voor MVC’19

MAASBREEMVC’19 heeft een kostbare 1-0 overwinning op Melderslo behaald. Na vijf maanden weer een overwinning voor de Maasbreese ploeg. Een overwinning die veel bloed, zweet en tranen heeft gekost. Veel strijd en passie, maar weinig technische hoogstandjes. Een gelukkige op wilskracht behaalde overwinning, die moed moet geven voor de toekomst.

Melderslo begon met veel vertrouwen aan het duel na de 3-0 zege op Blerick. De ploeg verstopte zich niet en in de eerste helft werd de Maasbreese ploeg op duelkracht afgetroefd. Beste speler van Melderslo was aanvoerder Bart Verheijen. Om hem draait het spel en ook in deze wedstrijd was hij moeilijk af te stoppen. Verder kwam in de eerste helft aan het licht wat bij de Melderslose ploeg de zwakke schakel is: de schotloosheid. De ploeg heeft pas 11 treffers gescoord. Maar ook MVC’19 is de laatste wedstrijden in aanvallend opzicht geen hoogvlieger. Gedurende de hele wedstrijden waren beide ploegen slordig in het nemen van corners en vrije trappen. Wanneer beide ploegen wel in scoringspositie kwamen, stonden beide keepers hun mannetje. De ploegen gingen na een bloedeloze 0-0 theedrinken.

Frank Haenen: Eindelijk weer een overwinning. Foto: Mat Geurts Fotografie

Ook na de pauze deden beide ploegen hun best, maar geslaagde aanvallende acties konden aan de vingers van één hand geteld worden. Pas in de 75e minuut was er opwinding. Uit een afgeslagen aanval van Melderslo werd de bal naar voren getransporteerd. Tussen drie verdedigers van Melderslo en de te vroeg uitgelopen Melderslo-keeper Bas van Westerveld kwam aanvoerder Ron van den Kerkhof aan de bal. Even later mocht MVC’19 juichen, want Ron van den Kerkhof had MVC’19 op 1-0 gezet. Melderslo moest nog meer gaan aanvallen. Hierdoor kreeg MVC’19 meer mogelijkheden. Invaller Mike Peeters werd in de 82e minuut neergehaald in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter meende dat de overtreding net buiten de zestien was gemaakt. De vrije trap leverde niets op. Strijdend voor elke meter bleef MVC’19 in de spannende slotfase overeind. De vreugde was groot na de zwaarbevochte zege.

Komende zondag zal Melderslo in eigen huis revanche willen nemen. Dat belooft weer een boeiend voetbalgevecht te worden door twee sportieve ploegen.