Onnodig verlies MVC’19 tegen DSV

MVC’19 heeft op zondag 3 maart met 4-3 verloren van DSV uit Sint Anthonis. Door dit onnodig verlies staat MVC’19 nog steviger op de laatste plaats.

De boodschap vooraf was duidelijk. Er moest gewonnen worden om weer aansluiting te krijgen met de teams in de onderste regionen. De eerste paar minuten waren voor DSV met een schot op de paal. Na 16 minuten kwam DSV door een ongelukkig eigen doelpunt van Lano Engels op 1-0. MVC’19 deed snel iets terug via een corner van Jort Nijssen die rechtstreeks in het doel verdween, waardoor de stand weer werd gelijkgetrokken. Na ruim een half uur voetballen kwam MVC’19 zelfs op een 1-2 voorsprong door een doelpunt van Bart Houben die in een scrimmage voor de goal het net wist te vinden. Dit was tevens de ruststand.

De opdracht voor de 2e helft was om het eigen doel schoon te houden. Dit lukte helaas niet want na 2 minuten voetballen lag de bal al in het net en was de gelijkmaker van DSV een feit. Vlak erna werd Bart Crienen op pad gestuurd. Hij legde de bal breed op Bart Houben die net voorlangs schoot. In de 56e minuut kreeg Yannick Muijsenberg een vrije trap die goed werd ingeschoten, maar de keeper van DSV redde knap. Niet veel later kreeg MVC’19 nog een grote kans maar Juul Albers en Joris Timmermans wisten helaas het net niet te vinden. Zoals vaak valt de bal dan aan de andere kant. Een snelle counter over rechts werd mooi voorgezet en de geheel vrijstaande Lars Veldpaus wist de bal moeiteloos binnen te koppen. MVC’19 keek tegen een 3-2 achterstand aan met nog 25 minuten op de klok.

Door één op één te gaan voetballen probeerde MVC’19 nog iets te forceren en dat resulteerde nog in een mooie aanval via Bart Crienen maar ook nu helaas zonder doelpunt. Vlak voor tijd kreeg MVC’19 nog een indirecte vrije trap op de rand van de zestien meter, die door Yannick Muijsenberg werd overgeschoten. In de snelle counter die erop volgde moest keeper Tim Peijnenburg corrigerend optreden in het strafschopgebied met als gevolg een penalty, die door Lars Veldpaus werd benut. In de blessuretijd wist Mike Peeters nog de 4-3 te scoren.

Trainer Roel Verberk was na afloop van mening dat je met drie doelpunten de wedstrijd nooit mag weggeven, dus moet MVC’19 het dan maar in de komende wedstrijden doen. Op zondag 10 maart speelt MVC’19 een thuiswedstrijd tegen het hoog geklasseerde HVV Helmond.

Auteur: Peter van Diepe