MVC’19 verliest in slechte wedstijd tegen FCV Venlo

MVC’19 heeft op zondag 24 februari met 0-2 verloren van FCV Venlo. Door deze slechte wedstrijd staat MVC’19 weer op de laatste plaats in de 3e klasse C en zal het de komende weken nog flink aan de bak moeten om degradatie te voorkomen.

De eerste paar kansen van de wedstrijd waren voor FCV Venlo maar dit leidde nog niet tot een doelpunt. MVC’19 was erg onrustig aan de bal en speelde erg slap. Na 20 minuten kwam FVC Venlo op 0-1 door een doelpunt van Jordy Kusters die makkelijk in het strafschopgebied kon aannemen en scoren. Na 22 minuten kreeg MVC’19 haar eerste kans via een snelle counter van Juul Albers die Daan Peters in stelling bracht. Het schot ging helaas over het doel van keeper Youri Vullings van FCV Venlo. In de 26e minuut was het weer raak voor FCV Venlo door een schot van Jordy Alberts, waarbij keeper Tim Peijnenburg die de geblesseerde Rick van der Zee verving, mist tastte en de bal in het doel zag verdwijnen. Vlak voor rust kreeg FCV Venlo nog een kansrijke doelpoging maar dit keer liep het wel goed af voor MVC’19.

In de rust gaf trainer Roel Verberk in een donderspeech aan dat MVC’19 veel te slap aan het voetballen was. Er worden geen duels gewonnen en we zetten veel te weinig druk naar voren. Ik mis de passie en de strijd. Dit allemaal in de hoop dat MVC’19 in de 2e helft de stand nog kon rechttrekken, maar helaas werd het spel er niet beter op en ging de wedstrijd als een nachtkaars uit. Deze wedstrijd zullen we dus snel moeten vergeten en de focus moeten leggen op de komende belangrijke wedstrijden, waarvan de eerste komende zondag 3 maart in een uitwedstrijd tegen DSV uit Sint Anthonis.

Auteur: Peter van Diepe