Opnieuw ruime zege voor MVC’19

Auteur: Theo Tielen

MAARHEEZE- MVC’19 heeft in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Maarheeze een verdiende en zeker niet geflatteerde 0-4 overwinning geboekt en gaat met een lekker gevoel de winterstop in, want de laatste 4 competitiewedstrijden werden allemaal gewonnen.  Er werd 12 keer gescoord en geen enkel tegendoelpunt geïncasseerd. Hierdoor gaat MVC’19 aan kop in de 2e periode.

MVC’19 was vanaf het begin de bovenliggende partij en had al binnen 5 minuten kunnen scoren toen de Maarheeze-keeper een voorzet van Joris Timmermans voor de voeten van Rob Custers tikte, maar Rob kon deze kans niet in een doelpunt om zetten. In de 7e minuut brak opnieuw Joris Timmermans door op rechts en werd op ongelukkige wijze ten val gebracht door Maarheeze-verdediger Van Wetten. Een vrije trap en een rode kaart was het gevolg van deze actie. MVC’19 wist dit overtal aanvankelijk niet uit te buiten en had het moeilijk tegen Maarheeze, dat zich massaal liet terugzakken en af en toe een plaagstootje naar voren wist uit te delen. Jaap Bruijnen werd door MVC-trainer Erik van Rooij ingebracht om meer aanvallende impulsen aan het MVC’19-spel toe te voegen.

Rob Custers fel belaagd door een tegenstander. Foto: Math Geurts Fotografie.

In de rust zette de MVC’19 -trainer de puntjes op de i en dit was na rust gelijk te merken. Het tempo ging omhoog en MVC’19  speelde als herboren. Binnen 10 minuten wisten de roodwitten uit te lopen naar een comfortabele 0-4 voorsprong. Eerst werd een voorzet van rechts in eigen doel gewerkt door Bram Linders, vervolgens onderstreepte Joris Timmermans zijn goede vorm door binnen enkele minuten 2 keer te scoren. Even later wist Bart Crienen met een bekeken schot via de binnenkant van de paal de  0-4 te scoren. De wedstrijd was gespeeld maar MVC ’19 bleef vlot combineren, alleen de scherpte voor het doel nam af naarmate de wedstrijd vorderde. Ook invallers Bart Houben en Django Peeters kregen nog redelijk wat speeltijd. Verschillende goede kansen werden niet verzilverd en achterin werd op een paar kleine slordigheden na niks weg gegeven. Als Maarheeze dan toch doorkwam was er altijd nog MVC’19-doelman Stan Caris die zoals gezegd voor de 4e wedstrijd op rij de 0 wist te houden.

Door deze overwinning  staat MVC’19 voor het eerst dit seizoen in het linker rijtje, zeer acceptabel gezien het vertrek afgelopen zomer van sterkhouders Marco Daniels en Tim Van Renselaar.  MVC’19 hervat op 28 januari de competitie tegen Oranje Zwart uit Helmond en moet een week later op bezoek bij koploper Mierlo-Hout.